USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Без обміну: визволення з полону волинського бійця. ПОДРОБИЦІ

5 Січня 2015 13:30
Cвященик Української православної церкви (Московського патріархату) протоієрей Юрій Зарафутдінов 4 cічня визволив з полону в Луганську старшого сержанта 24-ї яворівської бригади Валерія Холонівця. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, у Луганську після двогодинних перемовин йому передали мешканця cела Борочиче Горохівського району Волинської області Холонівця. Нагадаємо, бійця звільнили з полону силами командування 92-ї бригади.

«Зараз Валерій зі мною, почувається піднесено. Каже, що у полоні молився і просив Бога, щоб скуштувати на Різдво домашньої куті. Передача військовополоненого відбувалася на блокпосту, під прицілами снайперів. Але все вже у минулому. Про визволення нашого хлопця молилися усім селом», - розповів отець Юрій.

За словами священика, до визволення Холонівця також долучився протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ у селі Несвіч Луцького району Волинської області.

Згідно з інформацією Зарафутдінова, Холонівець мобілізований був у cерпні, а потрапив у полон з 15 жовтня 2014 року.

Раніше бойовики поширили в мережі відеозвернення полоненого Валерія Холонівця до воєнкомів, продемонструвавши таким чином, що готові його обміняти.

«Коли я побачив відеоролик на YouTube де хлопець із нашого села розповідав про те, що він у полоні, то вирішив домагатися його визволення. Його мама – наша вірянка, дуже страждала, було важко бачити її біль. До того, як Валерій був мобілізований, ми разом із ним у нашому храмі молилися Богу. Я простий священик із села, але вірю у те, що на все воля Божа. Просто сів у машину і вирушив визволяти Валеру. Я не знав, чи вийде у мене це, але знав: якщо вийде, це принесе велику радість рідним хлопця», – розповів Зарафутдінов.

Також він додав, що визволення Холонівця відбулося без обміну військовополоненими. Між тим, керівництво так званої «Луганської народної республіки» раніше хотіло обміняти Холонівця на своїх людей.



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що внаслідок переговорів, організованих миротворчою місією УПЦ іще трьох військових з Волині 30 грудня звільнили з полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 5 Січня 2015 13:59
Закадровому голосу одне побажання - сєпарська мордо здохни чим швидше!
Так Показати IP 5 Січня 2015 21:50
Хай Господь верне сторицею!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus