USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чому жоден українець у 2014 не отримав статусу біженця в Польщі

25 Січня 2015 18:11
Жоден громадянин України не отримав статус біженця в Польщі в 2014 році, хоча такі прохання зробили більше 2000 українців.

Про це йдеться в доповіді Управління у справах іноземців Міністерства внутрішніх справ Польщі, повідомляє Українська правда.

В Управлінні при цьому зазначили, що кожен випадок розглядався індивідуально.

Основною причиною клопотань про притулок було бажання втекти від триваючого конфлікту на сході України. Згідно з Женевською конвенцією, людина, яка шукає притулку, повинна довести, що вдома вона може стати жертвою переслідувань і не має змоги отримати притулок в іншій частині своєї країни. Саме під другу вимогу і не підпали українці.

Загалом у 2014 році статус біженця Польща надала 262 іноземцям, майже 2 тисячі осіб отримали відмову у наданні такого статусу, у 5,5 тисячі випадках розгляд справ було закрито. 727 іноземців отримали дозволи на проживання.

Варто зазначити, що дозволи на проживання отримували і українці. Так, у 2014 році згоду на перебування у Польщі в рамках процедури надання статусу біженця отримали 17 українців.

Як відомо, Польща у 2014 році отримала від громадян України близько 2,3 тисячі клопотань про надання притулку, що в 50 разів більше, ніж у попередньому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus