USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кого з волинян не мобілізують: зміни в 4-й хвилі

20 Січня 2015 14:43
Віковий ценз осіб, які підлягають мобілізації в рамках першого етапу четвертої хвилі мобілізації, зменшили. Також не будуть мобілізовувати тих, в кого члени сім’ї вже воюють на сході у Збройних силах України.

Про це стало відомо під час брифінгу за участю радника голови ОДА Бориса Кондратюка, виконувача обов’язків військового комісара Романа Кулика, а також представників правоохоронних органів та військової прокуратури з питань 4 хвилі мобілізації.

Як зазначив Роман Кулик, у зв’язку з необхідністю довелось внести корективи до планів мобілізації. Так, якщо раніше планувалось мобілізувати до 2 тисяч осіб, то тепер їх потрібно більше 2 тисяч. З них 150 – офіцери.
Є корективи і щодо того, хто буде підлягати мобілізації. Якщо раніше віковий ценз тих, хто придатний до мобілізації, був від 20 до 60 років, то нині чоловіків у віці від 50 до 60 будуть мобілізовувати лише за їх бажанням. Відмовитись від мобілізації можуть і ті особи, чиї члени сім’ї нині вже воюють на сході у лавах Збройних силах України.

Є зміни і в порядку мобілізації – раніше надавали 10 діб для оповіщення, тепер 8. А відновлюватимуть військові навички тих, хто мобілізований в зону АТО не 40 днів, як раніше, а 26. Наразі триває інформування населення – в цьому задіяні 17 дільниць, 1 штаб, 401 сільська і селищна рада.

ЧИТАТИ ПОДРОБИЦІ 4-ОЇ ХВИЛІ МОБІЛІЗАЦІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus