USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Cьогодні стартує четверта хвиля мобілізації

20 Січня 2015 09:30
Відсьогодні в Україні стартує четверта хвиля часткової мобілізації. Закон № 113-VIII «Про часткову мобілізацію» опублікований сьогодні в парламентській газеті «Голос України».

Загалом до лав збройних сил, МВС, СБУ та інших силових структур до кінця цього року планують набрати понад 100 тисяч осіб, - повідомляє «24 канал». До війська братимуть тих, хто вже служив у армії або ж має військову спеціальність.

У Волинській області за четверту хвилю мобілізації до лав ЗСУ мають мобілізувати 2 тисячі чоловік, з них 40% становитимуть лучани, сотня – мешканці Нововолинська.

Загалом мобілізувати на Волині планують приблизно 16% наявних військовозобов’язаних. Зокрема, питання мобілізації на Волині вирішуватимуть за допомогою безробітних.

ЧИТАТИ ЩЕ: МОБІЛІЗАЦІЯ НА ВОЛИНІ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ШВИДШЕ, НІЖ ПЛАНУВАЛОСЯ

Мета мобілізації - ротація. Адже подекуди бійці місяцями не залишають передову, тому настала гостра необхідність надходження свіжих сил.

Мобілізація пройде у всіх регіонах України, окрім тих, які є тимчасово окупованим. Проте, в Генштабі зазначають, добровольців з окупованих територій, які виявлять бажання захищати Україну, теж зможуть взяти участь у мобілізаційній кампанії.

Не братимуть до війська тих, хто має трьох та більше дітей, хворих, батьків, чия дитина є важкохворим інвалідом та тих, кого забронювали для роботи органи державної влади. Також заборонено мобілізовувати студентів та аспірантів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НЕ ПІДПАДАЄ ПІД ЧЕТВЕРТУ ХВИЛЮ МОБІЛІЗАЦІЇ. ВІДЕО

Ухилення від мобілізації каратиметься тюремним ув'язненням від 2 і до 5 років. До слова, під час останньої хвилі мобілізації до військкоматів не з'явилися близько 14 тисяч осіб. Зараз їх розшукує міліція.

Нагадаємо, військові фахівці прогнозують, що «відкосити» від призову захочуть половина усіх мобілізованих. Адже хабарництво у військкоматах та погане забезпечення солдатів досі повністю не вирішене.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК БОРОТИМУТЬСЯ З КОРУПЦІЄЮ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ НА ВОЛИНІ



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus