USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі прикордонники під бойовим знаменом вирушили на схід

9 Лютого 2015 09:57
Декількасот військових з Луцького прикордонного загону відправились на східні рубежі України. Там вони нестимуть службу з охорони державного кордону, забезпечуватимуть їх непорушність та цілісність.

Урочисті проводи бійців за участю представники влади, родичів військових та ветеранів прикордонної служби відбулись на плацу прикордонного загону сьогодні, 9 лютого

Як розповів начальник Луцького прикордонного загону Олександр Мейко, бійці забезпечені всім необхідним спорядженням та майном навіть понад норму, оскільки в цьому є реальна необхідність.

«Майно, належне до видачі, не завжди забезпечує їх життєдіяльність. Завдяки громаді Волині та людям, які нас оточують, бійці забезпечені повністю», - зазначив він.

Читати ще: Луцькі прикордонники отримали теплі речі

Завдання бійців, які їдуть на схід, будуть пов’язані з охороною державного кордону в зоні антитерористичної операції. Зокрема, волиняни нестимуть службу на прикордонних блокпостах, активно патрулюватимуть прилеглу місцевість тощо.

Зв’язок з луцькими бійцями, які нестимуть службу на сході, будуть підтримувати завдяки прокладеним закритим лініям. Це дозволяє цілодобово обмінюватись інформацією через декілька каналів зв’язку для надійного керування підрозділом.

Як зазначив прикордонник Андрій Грицюк, головне для них – виконати завдання та повернутись додому. З його слів, боятись такої роботи не слід, адже там чекають підкріплення «свої хлопці». «Якщо будемо всі боятись, то хто буде йти туди?», - каже він.

Разом з волинськими бійцями на схід України поїхало і бойове знамено прикордонного загону.
«Наші ветерани пам’ятають ті славетні традиції, коли кожен підрозділ мав своє бойове знамено, яким закріплювалась його честь і гордість, і яке завжди перебувало зі своїм підрозділом», - розповідає заступник коменданта бойової прикордонної комендарути «Луцьк-1» Богдан Поліщук.
Військовослужбовець каже, що бійці докладуть максимум зусиль для того, аби прапор та бійці повернулись додому цілими та неушкодженими.

Наразі невідомо, коли лучани повернуться додому – ці терміни та порядок перебування на сході керівництво буде вирішувати найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus