USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині створили музей-кімнату новітніх українських Героїв

23 Квітня 2015 11:31
Шкільний музей-кімнату Героїв Небесної сотні відкрили у селі Колона Іваничівського району Волині.

Урочисте відкриття та освячення Музею-кімнати Героїв Небесної сотні та загиблих на Сході України відбулося 22 квітня 2015 року у приміщенні загальноосвітньої школи імені Сергія Дармофала, що в селі Колона.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, Сергій Дармофал, житель села Волиця Іваничівського району, старший солдат в/ч А2331(м. Володимир-Волинський загинув 1 серпня 2014 року, коли автомобіль ГАЗ-66 підірвався на міні.

У заході узяли участь перший заступник голови Волинської обласної ради

Олександр Пирожик та радник голови Іваничівської районної ради, депутат районної ради Андрій Бадзюнь.

Музей-кімнату та його експонати освятив місцевий священик УПЦ КП отець Віктор. На відкриття прибули ректор Луцького інституту розвитку людини Міжнародного університету «Україна» Віктор Чижик, доцент кафедри філософії Луцького національного технічного університету, голова обласної громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк, представники місцевої влади, безпосередні учасники Революції гідності та війни з російським агресором на сході України. Захід відбувся значною мірою завдяки зусиллям Марії Матушевської – вчителя-медотиста та вчителя історії Колонської школи, усього вчительського та педагогічного колективу школи.

«Створення у вашій школі, мабуть, першого на Волині власного музею-кімнати новітніх українських Героїв – це добрий приклад для усіх інших шкіл не лише Іваничівського району, а й усієї Волині. Це свідчення того, що пам'ять про них житиме в серці кожного відвідувача школи, яка сьогодні носить горде ім’я вашого односельчанина, героя війни з Росією на сході Сергія Дармофала. Він – з когорти не солдатів, яких диктатори гонять на фронт, а Воїнів, які жертовно захищають свою землю, свої родини, свій народ. Вони гідні нашої пошани, саме з ними маємо звіряти свої дії та помисли. Хотів би, щоби такі куточки пам’яті були не тільки у шкільних кімнатах, а насамперед – у наших душах і наших серцях!» – зауважив Олександр Пирожик.

«Але якщо хтось сьогодні скаже, що Революція гідності закінчена, то я категорично заперечу: вона триває! Ряд основних вимог Майдану – деолігархізація економіки, боротьба з корупцією, - досі не виконані. Більше того, коли «Свобода» піднімається на боротьбу з корупцією, її намагаються всіляко очорнити, запускають брудні інформаційні кампанії. Тому основне наше завдання сьогодні – продовжити боротьбу, не допустити реваншу антимайданівських сил!», – додав Андрій Бадзюнь.

По завершенні урочистостей присутні відвідали сільське кладовище, поклали квіти до підніжжя могили загиблого Героя Сергія Дармофала.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus