USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Офіцери ОК «Захід» вправляються у стрільбі та метанні бойових гранат

27 Жовтня 2015 13:11
На Рівненському загальновійськовому полігоні, де проходить підготовку волинські бійці, відбулися контрольні заняття з вогневої, інженерної та медичної підготовки з військовослужбовцями управління ОК «Захід».

Під час занять офіцери управління оперативного командування «Захід» удосконалювали досвід АТО у стрільбі та метанні бойових гранат.

Про це повідомляє прес-служба оперативного командування «Захід».

Метою контрольних стрільб та метання гранат стало відновлення навичок військовослужбовців до рівня їх готовності виконувати визначені завдання у повному обсязі.

До практичних занять залучено більшість військовослужбовців, які неодноразово виконували бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції. Окрема увага командування звернено на офіцерів призваних для проходження військової служби по мобілізації.

Стрільби з автомата Калашникова АК-74 та пістолета Макарова проводяться в складних умовах місцевості з активним використанням засобів імітації.

Як зазначив керівник стрільби підполковник Петро Романюк, досвід АТО показав, що вирішальну роль під час ведення бойових дій відіграє психологічна підготовка. Тому ми активно використовуємо вправи на логічне мислення, коли особовий склад отримує ввідну після чого самостійно обирає вогневу позицію та порядок переміщення під час знищення умовного противника на різних відстанях.

«Інша вправа стрільб з АК-74 призначена для тренування дій військовослужбовців, які рухаються в кузові автомобіля та потрапляють під ворожий обстріл. Тут відпрацьовується алгоритм дій старшого групи, підрозділу в цілому та кожного підлеглого окремо. Всі вони повинні швидко зорієнтуватися, адже дії під час обстрілів зі стрілецької зброї, з мінометів чи вогню «Градів» різні», - наголосив офіцер.

Обов’язковим елементом навчального процесу на полігоні є заняття з інженерної безпеки та тактичної медицини. Кожен присутній наочно знайомиться з різними видами вибухових пристроїв, порядком дій в разі їх виявлення. Окремо розглядаються питання практичного надання невідкладної медичної самодопомоги та допомоги бойовому товаришу, як з використанням засобів індивідуальної медичної аптечки, так і інших підручних засобів.

За підсумками практичних занять з вогневої підготовки в управлінні оперативного командування «Захід» кращими у виконані вправ стрільб з АК-74 та ПМ стали підполковники Володимир Оніщенко та Олександр Матвійчук, а у метанні бойової гранати – підполковник Анатолій Кузнецов.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus