USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Останній шлях волинських кіборгів встелили слізьми та квітами

8 Квітня 2015 18:24
Сьогодні Волинь здригається від ридань. Так, мешканці села Суськ, що у Ківерцівському районі, навіки попрощалися із двома загиблими Героями – відважними «кіборгами» Андрієм Карпюком та Дмитром Степановим.

Страшне горе спіткало дві родини, адже у 28-річного Дмитра самотніми залишилися дружина та 4-х річна донечка, а от 24-річний Андрій, на жаль, одружитися так і не встиг.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що учора, 7 квітня, літак із тілами загиблих Героїв, серед яких було й двоє жителів Ківерцівського району – Андрій Карпюк і Дмитро Степанов, - о 12:45 приземлився на військовому аеродромі Луцька. Зустріли їх рідні, громадські активісти, представники влади, військовослужбовці.

У супроводі колони тіла хлопців доправили до рідних домівок. Дорога додому була встелена листям вічнозелених рослин: самшиту і туї. Зустрічали їх вигуками “Герої не вмирають!” односельці, стоячи на колінах.
Варто додати, що провести хлопців «на небеса, до Господа» прийшло близько півтисячі людей, серед яких були рідні, друзі, односельчани та мешканці кількох сусідніх сіл, громадські активісти та військові.
Невеличкий храм Різдва Пресвятої Богородиці не вмістив у себе усії охочих оплакати відважних бійців, тож багато людей стояли в очікуванні навколо церкви.
Відслужити заупокійну службу прибуло до десятка священиків, у тому числі й з обласного центру.
Попри непривітну та холодну погоду заплакані жінки у чорних хустинах та засмучені чоловіки, похиливши голови, сумлінно й терпляче чекали, поки труни із тілами Героїв винесуть із храму.
І ось, коли цей момент настав, з надривним голосінням матерів заридало усе село. Здавалось, що старі берези біля церкви також вмилися сльозами.


«Ой синочки ж ви синочки, не побачите більше сонечка, не привітаєтесь, не усміхнетесь привітно. Ой милі ж хлопченята, за що ж вам така доля, за що?» - схлипуючи, приказувала літня жіночка у жалобному одязі.

Втирали скупу чоловічу сльозу й представники сильної половини людства.

Близько 14 години, із квітами та вінками, хрестами та портретами загиблих, похоронна процесія через усе село рушила до цвинтаря.
Останній шлях молодих «кіборгів» - від храму до місця упокоєння – встелили квітами.
Опісля тіла загиблих хлопців віддали землі.

«Бідні діти, вижили, захищаючи Донецький аеропорт, але всеодно загинули. Видно, така доля. Я знала обох хлопців, порядні діточки. Хай Бог прийме їхні душі», - каже односельчанка загиблих воїнів Марія.

Вшанувати пам'ять загиблих Героїв приїхали у луцькі активісти, зокрема, представники ГО «Самооборона Волині», ДУК ПС тощо.
Нагадаємо, сьогодні, 8 квітня, поховали росіянина за походженням, але українця за духом Юрія Чучаліна, який віддав життя за незалежність та територіальну цілісність України, воюючи на сході. Прощання із загиблим на Донеччині військовослужбовцем 81-ї десантно-штурмової бригади відбулося у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.Поховали військовослужбовця на кладовищі у селі Усичі Луцького району.

Військовослужбовець з портретами загиблих Героїв
Односельчани з жалобними вінками
ч
Бійці ДУК Волинського осередку ПС приїхали вшанували пам'ять
Останній весільний хліб загиблого Героя
Останній шлях волинських бійців встелил сльозами і квітами
Храм Різдва Пресвятої Богородиці села Суськ
Жалобна хода у селі Суськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus