USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Пораненого в АТО лучанина підтримав литовський художник

10 Листопада 2014 10:10
Відомий сучасний литовський художник Артурас Слапшис, перебуваючи в Луцьку на відкритті власної виставки «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського», вирішив допомогти Україні і подарував 5 своїх полотен Луцькій міській раді для продажу на благодійному аукціоні. Отримані кошти художник доручив спрямувати для потреб постраждалого в зоні АТО лучанина Сергія Федотова.

Сергій Федотов, 1993 року народження, в квітні цього року був призваний на військову службу. 29 серпня 2014 року під час виконання службових обов’язків під час антитерористичної операції в районі населеного пункту Новокатеринівка Донецької області одержав мінно-вибухове поранення обох стоп, а також вогнепальне сліпе непроникаюче осколкове поранення грудної клітки.
Сергію лише 20, але коли на нашу землю прийшла біда, він не задумуючись взяв у руки зброю й пішов на фронт, аби захищати незалежність, суверенітет й територіальну цілісність України.

Сьогодні, щоб не втратити ногу, Сергій потребує складної операції та подальшої тривалої реабілітації. На щастя, поставити його на ноги можуть в Україні, в Українському медичному центрі спортивної медицини МОЗ України. Але для лікування потрібні не малі гроші – 30 тисяч гривень. Самотужки родина хлопця зібрати такої суми не може.

Тому усіх охочих лучан, благодійників, меценатів, небайдужих людей, які хотіли б допомогти Сергієві повернутися до повноцінного життя, взяти участь в аукціоні.

13 листопада 2014 року о 12.00 у Художньому музеї міста Луцька відбудеться благодійний аукціон живопису. Його лотами стали:

1. «Хранитель». Полотно, акрил, 50 х 40 см

2. «Фараон Рамзес». Полотно, олія, 45 х 35 см

3. «Гладіатор». Полотно, олія, 49 x 38 см

4. «Інквізитор». Полотно, олія, 51 х 41 см

5. «Жанна Д’Арк». Полотно, акрил, 43 х 53 см.
До кожної картини додається сертифікат відповідності. Початкова вартість кожного лоту аукціону – 2000 гривень.

Зголоситися для участі в аукціоні та отримати усю необхідну інформацію можна за тел.: 777924, 777956.

Організатори благодійного аукціону – Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Довідка: Артурас Слапшис народився в 1962 р. в Каунасі. В 1996 р. переїхав в США, де проживав до кінця 2011 р. Професійну творчу діяльність Артурас Слапшис розпочав, будучи в США. З 2010 р. по 2011 р. навчався у викладача та консультанта мистецтва з Чикаго Foti Zemenides. В творчості Артураса Слапшиса переважає символізм, портрети історичних діячів, наукової фантастики. Його картини знаходяться в приватних колекціях в США, Україні, Великобританії та Литві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus