USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Футболки Винника, піджак Зіброва і картини бійців: у Луцьку стартує благодійний аукціон

26 Квітня 2018 12:53
Чотири провідні волинські інтернет-видання проведуть благодійний аукціон, а виручені кошти спрямують на завершення будівництва храму Святого Миколая Чудотворця в місті-побратимі Луцька Волновасі.

Про старт ініціативи за участю таких видань, як Інформаційне агентство Волинські Новини, «Перший канал соціальних новин», Інформаційне агентство ВолиньПост, Волинь24, оголосили під час спільної прес-конференції 26 квітня.

Нагадаємо, проект спорудження на Донеччині православної церкви Київського патріархату спільно реалізують Луцьк і Волноваха, які стали містами-побратимами в період найкривавіших протистоянь на сході України. Будівництво храму розпочалося ще навесні 2017 року, а на 22 травня цього року заплановано провести освячення храму.

Заплановано, що в рамках аукціону, який розпочнеться 2 травня, інтернет-портали виставлятимуть на своїх фейсбук-сторінках лоти з короткими описами, фото і стартовою вартістю. Охочий у коментарях зголошуватиметься придбати річ, а наступні пропонуватимуть підвищену ціну.

У цілому заплановано продати 22 лоти, які розподілені між редакціями. Першого дня аукціону виставлять перші чотири лоти, після продажу яких анонсуватимуть наступні. Окрім того, до проведення торгів може долучитися будь-хто, запропонувавши на продаж свої речі.

Так, серед лотів – об’єкти мистецтва, які виконували дітки із Волновахи, картини бійців із 51-ї та 14-ї бригад, картини Тетяни Мялковської, особисті речі, які презентувала родина Миколи Романюка, піджак Павла Зіброва, футболка з автографом Олега Винника тощо.

Ініціатор проведення аукціону Мирослав Ватащук розповів, що усіх небайдужих згуртувала благородна мета, а збором коштів для проведення будівництва храму та гуманітарного центру біля нього безпосередньо займаються фонд «Волинь 2014» та ініціативна група «Разом збудуємо Храм».

«Як багато коштів не було би, їх завжди не вистачатиме», – акцентував Мирослав Ватащук.

Він пригадав, що минулого року благодійний аукціон проводили в Палаці культури міста Луцька, на якому виставляли багато лотів (від музичних дисків до творів мистецтва), серед котрих багато не було продано. Тому виникла ідея продовжити акцію уже за допомогою інтернет-платформ волинських ЗМІ, «на плечі яких лягає організація проведення аукціону».
Керівник редакційно-випускового відділу Інформаційного агентства Волинські Новини Іван Савич пригадав, що наявні позитивні приклади подібних ініціатив, наприклад минулорічний аукціон «Медіа-кава», коли було зібрано 30 тисяч гривень на потреби реабілітації військовослужбовців.

«Ми відгукнулися на цю ініціативу, бо це хороша можливість допомогти і показати, що «Схід і Захід – разом» це не тільки гасло, а й позиція, підтверджена на практиці», – сказав Іван Савич.

Директорка «Першого каналу соціальних новин» Ірина Новосад, своєю чергою, зазначила, що всіх об’єднали спільна мета та мотивація: «Це важливо. Я дуже сподіваюся, що наші аудиторії відгукнуться і ми зберемо ту суму коштів, яка потрібна, аби зробити гарний благоустрій біля храму».

Зі свого боку, представники фонду «Волинь 2014» повідомили, що багато робіт зі спорудження церкви уже завершено, зокрема збудовано капличку, дзвіницю та місце освячення води. Основні будівельні роботи планують завершити 15 травня. Потім залишиться облаштувати благоустрій біля храму та огородити територію. Загалом на будівництво храму вже зібрали близько 5 мільйонів гривень.

Це буде перший дерев’яний і перший православний храм Київського патріархату на Донеччині, прототипом якого послугувала церква у селі Зміїнець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus