USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про що Порошенко домовився з росіянами

11 Жовтня 2014 09:36
Зі слів президента, наступний тиждень має бути вирішальним, російські військові мають приборкати терористів. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у Сєвєродонецьку, повідомляє «Тиждень UA».

"Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, які розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо", - заявив глава держави.

Іншою тезою Порошенка було відновлення в повному обсязі української влади в тих населених пунктах, звідки втекли раніше обрані чи призначені керманичі.

"У кожному селі, селищі, в кожному домі на звільненій українській території має бути українська влада. Прапор – це добре, але не головне. Україна – це є влада, яка ефективно вирішує проблеми громадян. І прошу підготувати мені проект законодавчого врегулювання цієї проблеми (відсутності влади в багатьох населених пунктах, – ред.), щоб голова обласної державної адміністрації міг після обговорення на сході громади села, селища призначати людину, яка буде до виборів здійснювати – якщо хочете – пряме президентське правління. Адже влада має бути", - зазначив він.

Порошенко серед низки інших ініціатив підтримав пропозицію Геннадія Москаля відновити роботу Сєверодонецького аеропорту, який нині належить "Укртрансгазу", а також запропонував створити й розмістити в районі так званого Трикутника (Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне) нове військове формування – Сєверодонецьку бригаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus