USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реактивна артбатарея 51 бригади звертається до влади

22 Вересня 2014 14:10
Особовий склад реактивної артбатареї 51 ОМБр звертається до влади із закликом про допомогу. Звернення до посадовців від військових надійшло у рубрику «Повідом новину» Інформаційного агентства Волинські Новини.

Подаємо текст без змін:

Шановні керівники 51 ОМБр, посадові особи МО України, депутатський корпус Волинського регіону, правозахисні організації, які піклуються подальшою долею учасників АТО. З цим відкритим листом до вас звертається особовий склад реактивної артилерійської батареї 51 ОМБр.

Хочемо довести до вашого відома ситуацію, яка склалася у нашому підрозділі після ведення бойових дій протягом останніх місяців. У зв'язку з невдалим керівництвом вищого командування частин і з'єднань застосованих у бойових діях поблизу Іловайська, батарея з веденням активних дій була змушена відступити з займаних позицій з метою збереження життя особового складу та військової техніки.

Люди пережили те, що важко описати словами, і вони вижили! І це за умови, що шквальний артилерійський вогонь противника майже не припинявся. Була навіть збережена військова техніка, хоча це виглядає неможливим після того, як батарею накрило залпом системи «Ураган».

Здавалося, що нас просто знищують, ворог постійно знав наше розташування, нас здавали – і це страшно! Все це призвело до жахливих наслідків – велика кількість загиблих та полонених.

Після зазначених подій, особовий склад батареї не те що деморалізований, він, взагалі, не може виконувати будь-яке завдання! Техніка ремонтується за власний рахунок та завдяки допомозі волонтерів. Але, наразі, її стан важко оцінити, як задовільний. Психологічна допомога не надається. Та й під великим питанням ефективність бесіди психолога з людьми, які пережили ці події, тут потрібен тривалий реабілітаційний курс.

Особовий склад батареї звертається до всіх керівних ланок, осіб, які небайдужі до вказаних подій, допомогти провести ротацію підрозділу, яке вірою і правдою служило народу України протягом останніх п'яти місяців.

Прості хлопці – трактористи, будівельники, менеджери, заробітчани, цивільні люди, наголошуємо, - цивільні, благають про поміч!

Морально-психологічний стан підрозділу на нульовому рівні, люди повністю деморалізовані.

Виходом з цієї ситуації ми вбачаємо тільки негайну ротацію підрозділу! Для прикладу: прикордонники, працівники МВС, які відмовляються від відправки у зону АТО, просто звільняються зі служби, і все!

А відмобілізовані не мають ніякого права на вибір, це схоже на рабство, і це ганьба! З вчорашніх героїв намагаються зробити дезертирів. Хлопці цілком виснажені, як морально, так і фізично. На нас ніхто не звертає уваги. Ми просимо військове керівництво, політичні партії, громадські організації сприяти щодо вирішення питання ротації підрозділу. Ми просимо про допомогу! Особовий склад реактивної артбатареї 51 ОМБр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus