USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Генпрокуратура відпустила бійців 51 бригади додому?

8 Листопада 2014 09:30
Бійці 51 бригади, герої Червонопартизанська, з яких прокурори намагаються зробити дезертирів, нарешті сьогодні, 8 листопада, повертаються на Волинь. У Запоріжжі вони пробули під арештом 3 місяці. Стільки ж - на війні. Про це інформує Нововолинський інформаційний портал.

Нагадаємо: хлопців 51-ої бригади, які іще в серпні опинилися в СІЗО в Запоріжжі зі звинуваченнями у дизертирстві, одразу після виборів почали "пресувати" прокурори. Із кінця серпня їх жодного разу не викликали на допити, на вибори навіть відпустили додому. А одразу після 26 жовтня почали тиснути, аби солдати "визнали свою вину" і як наслідок - отримали "лише умовний" термін.

У СІЗО перебували й наші земляки - Ігор Диня з Нововолинська та Юрій Петриченко із селища Жовтневого.

Солдатів кинулися захищати батьки, журналісти, громадські активісти та правозахисники. Делегація кілька діб поспіль провела у Генпрокуратурі, а батьки навіть оголошували голодування. Врешті-решт справа зрушила з місця: спочатку "достукалися" до Віталія Яреми, а потім домоглися, аби бійців відпустили.

Нагадаємо, що 29 липня 42 бійці 51-ї бригади перетнули кордон з Росією у районі пункту Ізварине у Луганській області. Зі слів офіцера 51-ї бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. Бійців, які потрапили в полон і були вивезені в Росію, повернули в Україну.

Потім військових доставили у Запоріжжя до військової частини А1978. 21 вересня президент України Петро Порошенко прийняв рішення розформувати 51-у бригаду після подій біля Червонопартизанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗВЕРНЕННЯ ЗАХИСНИКІВ 51 БРИГАДИ

"Не знаю, чи маю таке моральне право, але хочу привітати і батьків, і хлопців з 51 бригади з початковим процесом визволення наших бійців. Після тих жахів, що пережили і батьки, і хлопці, та і я разом, справа зрушили зі, здавалось, мертвої крапки. Генпрок розібрався ніби. Хлопцям виділяється відпустка та справедливе розслідування, і навіть кажуть вже звільнено 2 прокурорів по цій справі (може плітки). Дякую перш за все батькам, добрим людям, волонтерам, активістам Автомайдану, особливо Катерині за втручання та за справедливу позицію. Хоча до кінця ще не віриться, чекаємо на справедливий результат," - так прокоментував ситуацію волонтер Микола Біллер-Шкарпетін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
бувалий Показати IP 8 Листопада 2014 10:20
Це брехня ніхто ще нікого додому не відпустив!!!!!!"!""!!!
Петро Показати IP 8 Листопада 2014 11:05
Дуже приємна новина, тільки згуртованість, наполегливість і патріотизм переможуть перефарбоване лайно, а солдатам захисникам щира дяка і побільше ПЕРЕМОГ в житті.
сирота Показати IP 8 Листопада 2014 11:54
нас ще ніхто не відпустив!!
сирота Показати IP 8 Листопада 2014 12:11
якщо нас відпустять я зразу йду в РЕЙС!!
123 до сирота Показати IP 8 Листопада 2014 16:27
Ласкаво просимо.Тiльки другого разу може й не бути.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 15:18
Всiх боягузiв,якi здалися заклятим ворогам кацапам,пiд вiйськовий трибунал.Герой повинен до останнього подиху захищати неньку-землю,а тiльки потiм думати про свою дупу.
батька до Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 18:19
ваша правда!
Я до Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 19:05
а ти, чого не там,герой -патріот ???????????
Анонім до Я Показати IP 8 Листопада 2014 19:20
Я геройськi захищатиму свою рiдню та домiвку,а не знати за що та за кого голову пiдставлятиму.Щоб i так тугi кишенi ще бiльше набивали.Нехай iдуть та воюють,а не штани в кабiнетах протирають та язиками мелють.
батька до Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 19:35
Ваша правда, шановний добродію!
Я до Анонім Показати IP 8 Листопада 2014 19:38
А ,ти, думаєш ті якиких призвав військомат ще у квітні мали велике БАЖАННЯ йти на війну та невідомо за кого і за що помирати. Їх просто ОБМАНУЛИ!!!А тепер вони щей винні?Я думаю не один з них хотів би бути на твоєму місті і вести бесіди на тему ПАТРІОТИЗМУ І ЗАХИСТУ СВОЄЇ РІДНІ ІДОМІВКИ.
Анонім до Я Показати IP 8 Листопада 2014 20:52
Думаю,що мали бажання.Добровольцiв чималенько було.А тепер плачуть,що все було не так ,як обiцяли.Бачиш но,обманутi.За грiшми великими подалися.Бовдури здоровеннi ,а мiзки як у малечI
батька до Я Показати IP 8 Листопада 2014 19:37
а ти чого?
Я до батька Показати IP 8 Листопада 2014 19:40
Я жінка, а мій чоловік мобілізований.
антон до Анонім Показати IP 9 Листопада 2014 16:17
Думай про свою дупу тихенько у себе на дивані. Не лізь зі своїми порадами , куди тебе не просять, бо висловлюючись таким чином,ти вже здався кацапам. З палицями йти проти московського до зубів озброєного ведмедя - це повне безглуздя! Той, хто не може назвати своє ім'я - це боягуз. Той, хто називає цих хлопців боягузами - провокатор.А той. хто не забезпечив цих бійців відповідною зброєю, досвідченими командирами - той зрадник. ось через таких зрадників наші хлопці страждають.
NATY Показати IP 13 Грудня 2014 20:25
Анонім у нас знатно воюе сидячи на дивані а туди нізащо. багато пояснювати ......памперси дорогі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus