USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що найбільше «шиють» волинським бійцям після їхнього повернення зі сходу

14 Січня 2016 17:20
Василь Нагорний – непересічна безкорислива людина, а з початку війни на сході – волонтер. Його знають чи не всі бійці на Волині, і чи не вся 51-ша механізована бригада. Захисник прав волинських солдатів радо поділився із нами своїми думками з приводу своєї Великої справи.

Наприкінці року він прозвітував за свою роботу. За 2015-й рік Василь Нагорний проконсультував близко двох тисяч бійців, виграв 14 судових справ, здійснив близько 80-ти поїздок у Володимир-Волинський, де якраз і судять волинських бійців. Щодня цілодобово консультує, радить і вислуховує усіх учасників АТО, які до нього звертаються з усієї України. І найголовніше – робить це безкоштовно.

«Робота велась: по отриманню статусу УБД (учасник бойових дій – авт.), інваліда армії, війни, дотримання пільг, права на медичне обстеження, «вибивання зарплат», поновлення на роботі, зняття безпідставних звинувачень у вчиненні правопорушень, а також психологічне розвантаження. До речі, військові прокурори та деякі чиновники мали б мені могорич виставити, бо бійці, які мали намір вас прибити, придушити тощо.– відмовились від своїх намірів :)», – пише на своїй Facebook-сторінці адвокат.

Він оголосив юридичну війну військовій прокуратурі і, каже, що буде боротися до кінця. Найголовнішою своєю місією вважає реабілітацію 51-ї механізованої бригади, адже вбачає у спробі притягнути солдатів до кримінальної відповідальності протиправні дії з боку правоохоронних органів та центральної влади України.

Дивіться більше про враження Василя від роботи із солдатами, найбільш вражаючі почуті історії та переоцінку цінностей у своєму житті в інтерв’ю журналістів Марії Доманської та Миколи Ребрика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus