USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скількох бійців засудили минулоріч військові прокурори Західного регіону

11 Січня 2016 12:02
Військовими прокурорами Західного регіону у минулому році притягнуто до відповідальності майже 800 військових.

Про це у відповідь на запит УНН повідомив виконувач обов’язків військового прокурора Західного регіону України Євген Парамонов.

Зазначимо, до військової прокуратури Західного регіону входять гарнізони Івано-Франковської, Волинської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Як ідеться у листі Євгена Парамонова, минулого року військовими прокурорами гарнізонів прокуратури Західного регіону було притягнуто до кримінальної відповідальності 782 військових.

"Протягом 11 місяців 2015-го року апаратом військової прокуратури України Західного регіону до кримінальної відповідальності притягнуто (засуджено) 4 осіб, а всього по кримінальних провадженнях різних категорій, скерованих до суду військовими прокурорами гарнізонів військової прокуратури Західного регіону України, притягнуто до кримінальної відповідальності 782 особи", - повідомив Євген Парамонов.

Нагадаємо, на Волині тривають судові процеси над десятками військових. Один з наймасштабніших – справа 22-х бійців 51-ої бригади. Так, Володимир-Волинському міському суді один за одним відбуваються засідання у справі 22-ох бійців 51-ої ОМБ, яких звинувачують у відмові від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці за попередньою змовою групи осіб 25 липня 2014 року. Хлопцям, які повернулися з російського полону, закидають дезертирство: згідно версією слідства, солдати здали військові позиції та перейшли на бік окупантів.

Охрестивши бійців 51-ої механізованої бригади зрадниками, військове керівництво української армії надало чудовий інформаційний привід кремлівським пропагандистам.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМУ ВИГІДНА «ЗРАДА ВОЛИНСЬКИХ ДЕЗЕРТИРІВ»

Додамо, що одного підсудного бійця Ігоря Головіна нагороджено медаллю «Захисник Вітчизни».

Останнє судове засідання у цій справі відбулося 8 грудня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus