USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Суд у справі бійців 51-ої бригади перенесли

29 Травня 2015 12:41
Десятки волинян прибули під стіни Володимир-Волинського міського суду, щоб морально підтримати 22 мужніх бійця 51-ї бригади, яких військова прокуратура називає дезертирами.

Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство. Тепер солдати у судах готові доводити, що вони не зрадники.

За годину до початку розгляду справи під стінами суду почали збиратися люди. Підтримати солдатів прибули «Автомайдан» та «Самооборона» з Луцька, активісти з Нововолинська та мешканці княжого міста.

Від імені ДУК «Правий сектор» підтримку хлопцям і своє бачення суду висловив командир на псевдо «Сенсей»:

«Якщо віддаються незаконні накази, то люди мають їх не виконувати. Над хлопцями відбувається не суд, а судилище. Якщо суд не прислухається до громадян, заради яких вони покликані виконувати закон, то ми каменя на камені не залишимо від цього суду і від будь-якого-іншого. Це - наші побратими, з якими ми разом проливали кров і ми їх на поталу цьому судилищу не віддамо».

Обвинувачені солдати, побачивши, яка кількість людей їх прийшла підтримати, усім подякували і пообіцяли не здаватися:

«Судити треба наших командирів, які нас там лишили. Вони з нами не спілкувалися і навіть на могили до наших хлопців не приїхали. Це - не люди», - сказав один із обвинувачених Ігор Лавренюк.

Солдатські матері сподіваються, що все вирішиться позитивно, але найбільше хочуть, щоб ми жили в мирі.

Судову справу веде суддя Канівець, військову прокуратуру представляє Олександр Курсов, а у самих хлопців адвокатів багато. Саме через те, що одні адвокати відмовляються від їх захисту, а інші ще тільки укладають угоди, розгляд справи перенесли на 11 годину 12 червня.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus