USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ситуація в Донецькому аеропорту. Карта АТО

15 Вересня 2014 15:08
На вихідних противник продовжував провокувати, обстрілювати та атакувати силовиків. На своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук повідомляє, що протягом 13-14 вересня зафіксували не менше 40 обстрілів. При цьому найбільша концентрація військ противника помічена у районах Донецка, Ясинуватої та Дебальцевого, - інформує ТСН.

Минула доба стала ледь не найкривавішою для Донецька. Весь день та вечір неділі стріляли з важкої зброї по Київському та Куйбишевському районах міста. Прес-служба мерії повідомляє про жертви серед мирного населення.

Згідно з інформацією на 09:30 від прес-служби Донецької міськради, звуки залпів періодично буди чутні в Ленінському та Кіровському районах міста. У результаті обстрілів підтверджена загибель шести мирних жителів. Головний удар бойовиків знову прийшовся на аеропорт, за який бої йдуть майже безперервно більше десяти днів та на західному напрямі від Донецька.

Через шалені атаки бойовиків на один із блокпостів, як йдеться в сюжеті ТСН.День, загинули дев'ять військових. Відомо, про трьох загиблих з батальйону "Дніпро", та п'ятьох військовослужбовців Збройних сил України. Силовики відстояли позиції і тепер чекають на підкріплення. Окрім того, у РНБО повідомили про втрату населеного пункту Старомихайлівка на західній околиці міста, яка була з боями визволена силами АТО ще на початку серпня.

На іншому флангу Донецька удари бойовиків були зосереджені у напрямку Ясинуватої. Силовики відбили напад та відкинули ворога на кілька кілометрів від населеного пункту, попри вогонь з ворожою артилерії та "Градів".

Залишається напруженою ситуація і під Дебальцеве, при цьому велика концентрація сил противника та повна відсутність взаємодії та комунікації між підрозділами бойовиків призводить, як повідомляє Тимчук, до гибелі противника від свого ж вогню.

Зокрема, згідно з його інформацією, в районі міста артилерією бойовиків була обстріляна диверсійно-розвідувальна група російських військ. Крім того, зафіксовані й перестрілки між групами місцевих терористів, зокрема із застосуванням артилерії.


Також бойовики активізували артилерійські обстріли і на інших напрямках, всього на мапі АТО позначено 14 вогневих сутичок із противником. При цьому на Південному фронті та у районі Луганська бойові сутички були зафіксовані поза лінією зони АТО.

На самому Південному фронті, ситуація залишається стабільною, але противник намагається дестабілізувати ситуацію у Маріуполі шляхом терактів, для чого у місто проникають диверсанти. Але СБУ вдається вчасно реагувати на загрози та успішно проводити спецоперації. Так, у місті були затримані члени диверсійної групи зі спільницею - членом "парламенту" ДНР.

У зловмисників було вилучено 4 автомати АК-74, велика кількість боєприпасів до них, 4 вогнемети РПО-А "Шмель", 3 гранатомети РПГ-22, 2 міни з детонаторами. Зі слів представників СБУ, диверсанти мали здійснити теракти на стратегічних об'єктах Маріуполя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus