USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Ті, що пройшли всі кола АТО. Луцьк зустрів своїх Воїнів

27 Березня 2015 17:59
Так на Волині зустрічали солдат хіба після завершення Другої світової війни. Обійми, квіти, сльози… Такої демобілізації не було за всю історію незалежності України. Луцьк зустрів тих, хто повернувся із самого пекла і щодня зазирав в очі смерті.

Близько тисячі лучан прийшли на Театральний майдан зустріти 70 бійців танкового батальйону 14 ОМБ, які демобілізувалися.

ЧИТАТИ ЩЕ: КВІТИ, СЛЬОЗИ ТА ОБІЙМИ: ДЕМОБІЛІЗОВАНІ БІЙЦІ 14 БРИГАДИ ПОВЕРНУЛИСЯ В ЛУЦЬК


Більше року вони не бачили своїх рідних. Натомість вони щодня бачили смерть. Воїни розповідають, що щодня відчували підтримку від земляків, де б вони не були.
«Дорогі лучани! Дякуємо вам за вашу підтримку за те, що не залишили нас там одних. Дякуємо координаційним центрам області, Спілці афганців, які знали, що нас чекає там, дякуємо Костянтину Зінкевичу і Ярославу Мудрику, які організовували все, щоб до нас доходила допомога», - звернувся до всіх учасник АТО Роман Ляшко.
Звернулися до вояків і ліцеїсти: «Ми навчаємось в школах, ліцеях, перед Великоднем очищаємо душі молитвами. Але ми постійно тривожимося за тих, хто обороняє нашу державу від підступного ворога. Та ми знаємо, що наш спокій обороняєте ви – мужні лицарі. Ми навряд чи дізнаємось ваші тривоги, ми навряд чи змогли б вистояти хоч одну ніч на блокпосту. Ми не знаємо, як це – витримувати арт постріли. Ми не знаємо, як це втрачати бойового побратима. Але ми постійно молимось за те, щоб Бог оберігав вас, наших воїнів. Нехай ваші молитви зцілюють ваші рани, зміцнюють мужність серця. Для нас, майбутніх офіцерів, ви - герої, ви - приклад для наслідування. Ми пишаємося вами, ми рівняємось на вас».

Рівняючись на військових пройшли ліцеїсти урочистим маршем. Адже саме вчинки учасників АТО відтепер увійдуть у військові підручники, за якими навчатимуться майбутні офіцери.
А ось голова комітету батьків мобілізованих Ярослав Мудрик розповів, що бійцям танкового батальйону довелося побувати в усіх гарячих точках. Скрізь, де палали заграви ворожих обстрілів, під шквальним вогнем стояли саме волиняни.

«Я не помилився коли назвав вас бійцями 51 бригади. Бо саме ваш підрозділ від початку був на сході, пройшов і Південний котел, й Іловайський і побував у Дебальцівському котлі. На вашу долю випали найстрашніші випробування. Вчора ввечері ми з командиром батальйону і з офіцерами подивилися на карту бойових дій. Ми прийшли до висновку, що не було жодної операції, жодного блокпоста, який би не був представлений військовослужбовцями танкового батальйону», - пояснив він.

Згадав він і те, як в перші дні військових відправили на схід, не забезпечивши елементарними засобами захисту.

«З першого дня разом з вами воювали батьки. Прикро згадувати, коли ми доставляли перші бронежилети, намагалися одягнути. Я низько схиляю голову перед бабусею, яка принесла трилітрову банку сала, перед сільрадами, які збирали гроші на бронежилети, перед волонтерами, які організовували цю роботу. Сьогодні ви повертаєтеся до мирного життя. Ви знаєте, що на сході все непросто, там ще далеко до миру. І можливо десь у когось є який сумнів, що ви повернулися без остаточної перемоги. Але це не так. Ви виконали повністю своє завдання, не пустили ворога на іншу територію. Ви своїм героїзмом зупинили їх там», - розповів Ярослав Мудрик.
До слова, разом з цим підрозділом воював і його син. Крім того, розповів Ярослав Мудрик, на столі у командування – більше 100 подань на нагороди військових цього підрозділу. І це свідчить про те, що воїни з честю й гідністю виконали свій обов’язок.
Після спільного виконання гімну і спільного фото, вояки мали декілька хвилин, щоб поспілкуватися з рідними. Далі вони ще повинні поїхати в частину, аби по формі здати зброю та всі матеріальні цінності. І вже потім вони відправляться додому, до своїх рідних, яких, зізнаються, не бачили багато місяців.

Заспокоюються потрохи і материнські серця, які щохвилини вимолювали у Всевишнього життя для їхніх синів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus