USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

З чим батьки волинських військових їдуть до Порошенка

14 Серпня 2014 15:44
Вирішити питання, які неможливо владнати на рівні міста та області, намагатимуться родичі військовослужбовців з Волині під час зустрічі з Президентом України.

Про це під час інтерактивного прес-клубу на тему «Коли Вітчизна в небезпеці, війську має допомагати кожний?», що відбувся 14 серпня у Луцьку, розповів представник батьків, діти яких служать у зоні АТО, Ярослав Мудрик.

З його слів, найбільшою проблемою, що турбує усіх волинян, є питання ротації, адже досі ніхто чітко не відповів, скільки часу повинні перебувати на Сході мобілізовані.

«Відбувається несправедлива річ – всі військові формування і силові структури беруть участь в АТО, але лише бійці Збройних Сил України не мають права на ротацію. Тобто, наші сини чотири місяці, з першого до останнього дня, перебувають у найгарячіших точках», – зауважив Ярослав Мудрик.

Він розповів, що військові дії впливають на психіку солдат. Так, син Ярослава Мудрика разом із 14 друзями-танкістами виходив із повного оточення і повернувся зовсім іншою людиною. Усі ці військові просили підняти питання про ротацію, аби відпочити, принаймні місяць. Кожен із них не має сумніву у тому, що повернеться після цього назад на Схід.

Окрім ротації, Ярослав Мудрик звернув увагу на те, що в українських рядових військовослужбовців немає ідентифікаційних кулонів. Через це, наприклад, тіло загиблого волинянина Артема Карабана не могли ідентифікувати протягом п’яти днів. Зі слів батька військовослужбовця, щоб подібні випадки не повторювалися, він самотужки планує організувати виготовлення принаймні сотні кулонів для бійців (вони міститимуть прізвище та ім’я військового, його групу крові, ідентифікаційний номер). На його думку, про це давно мусили б подбати на рівні держави.

Серед інших вимог до президента, Ярослав Мудрик назвав необхідність змін у законодавстві України. Наприклад, в зоні АТО служить старший брат Артема Карабана Олександр, який наразі приїхав на похорон. Пропонують внести зміни у закон про військову службу, які забороняли б призивати в Збройні Сили двох членів однієї родини. В цьому він планує опиратися на підтримку депутатського корпусу Волиньради.

Також хвилюють батьків військових питання оподаткування. «Податок на війну – 1,5%. Скажіть, хіба можна оподатковувати батьків, які віддали найдорожче, своїх дітей на війну?», - запитав Ярослав Мудрик.

Також у президента вимагатимуть надання пільг – хочуть розібратися, яким чином житло та земельні ділянки надаватимуть військовослужбовцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
павло Показати IP 14 Серпня 2014 15:56
првильно не можна з одної сімї двох синів забирати! а інші залишаються вдома і ще в барах сидять і на вихідних на озера їдуть ганьба! порядку і далі немае
NN до павло Показати IP 14 Серпня 2014 16:38
хай всіх заберуть уб"ють і покалічать, тоді тобі на душі буде радісно і щасливо?
Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 16:42
О Господи ви чинуші подуріли.Вбили одного сина і хочете ще другого вбити.О ні, жінко не пускай. Так це не можливо пережити. Хай Романюка і Гунчика йдуть синки.За що нас мають наші можновладці.Ми мясо
неля Показати IP 14 Серпня 2014 17:10
ні хай усіх не забирають але й гулянки і розваги зараз зовсім не доречні. одні страждають а інші гуляють віддихають
111 Показати IP 14 Серпня 2014 21:48
З чим йдуть? З цукерками "рошен"....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus