USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку готують техніку на Схід

4 Жовтня 2014 16:28
Техніку для відправки в АТО готують луцькі прикордонники. Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

У Луцькому прикордонному загоні кипить робота: автівки, які невдовзі вирушать у зону АТО, обшивають металом та фарбують. Окрім того, військові ремонтують ту техніку, яка повернулася зі Сходу пошкодженою.

Автомобіль ЗІЛ-131 прикордонники обшили бронею. На автомобіль «одягнули» понад 4 тонни заліза. У бронюванні прикордонникам допомагав завод «Ковельсільмаш». Загалом на це витратили приблизно 50 тисяч гривень.

Крім звичайної броні, автівка покрита спеціальними пластинами, які допоможуть екіпажу автомобіля та техніці у випадку протитанкових мін. Зверху на автомобілі є турель, тож там можна встановлювати кулемет і вести бойові дії.

Окрім того, адміністрація Державної прикордонної служби надала Луцькому прикордонному загону нову техніку. Зокрема, це автомобілі КрАЗ. Ця техніка перебуває у розпорядженні оперативно-бойової комендатури загону і виконуватиме завдання на Сході України. Вона призначена для перевезення особового складу, а також вантажів. Автомобіль масою 23 тонни може вмістити 40 осіб і здатний перевозити 10 тонн вантажу.

Також від адміністрації Дежприкордонслужби луцькі прикордонники отримали автомобіль технічної допомоги на базі автівки «Фольксваген Т5». Він призначений для ремонту та обслуговування автомобільної та спеціальнох військової техніки. Автомобіль обладнаний всім необхідним інструментом, має генератор і з його допомогою можна виконувати зварювальні та відновлювальні роботи. Він супроводжує колону автомобілів і, якщо виникають неполадки з технікою, виконує функцію «мобільної автомайстерні».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus