USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили пам’ятник волинським Героям Небесної Сотні

23 Серпня 2015 16:48
На меморіалі «Вічна слава» стоїть холодний камінь, який розтоплює серця перехожих. Пам’ятник волинянам, які поклали голови у боротьбі із режимом та за волю Батьківщини роками нагадуватиме нам про самовіддану боротьбу козацького народу за свою землю та імена Героїв, які будуть жити вічно у пам’яті українців.

Офіційне відкриття пам’ятника волинським Героям Небесної Сотні відбулося сьогодні, 23-го серпня, на Меморіальному комплексі «Вічна слава».
Представлений пам’ятник – це 4-метрова скульптура із сірого граніту вартістю більше мільйона гривень. Його встановили біля могили героя Василя Мойсея.

Цим монументом вшановано подвиги Василя Мойсея та інших шести волинських Героїв Небесної Сотні, Героїв України: Олександра Бадери, Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича, Юрія Сидорчука, Івана Тарасюка, Віктора Хом’яка.

Брат Василя Мойсея Роман подякував усім присутнім, які бережуть пам’ять загиблих, та закликав бути єдиними.

«Мій брат боровся за те, аби у нас не було корупції, щоб ми пишалися тим, що ми українці. А ще він казав, що Європа починається тут, у нас, із себе. Багато хто говорить, що у нас нічого не міняється, але це не правда. Майдан усіх змінив, і тепер ми змінюємо свою країну на краще, потрохи, але змінюємо. Наш народ сильний, коли разом. І ми такими є. Ми перемогли тирана (Януковича - ред.), і переможемо ворога на сході. Бажаю усім миру», - звернувся до присутніх брат Василя Мойсея.
Після цього духівники освятили пам’ятник, а присутні поклали квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus