USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську відкрили меморіальну дошку на честь загиблого кіборга

15 Жовтня 2015 08:34
Меморіальну дошку загиблому “кіборгу” з позивним “Дим” Вадиму Демчуку встановили 13 жовтня в Нововолинському ВПУ №1.

Напередодні Дня Захисника України, в Нововолинському ВПУ №1 відбулося урочисте відкриття іменної таблички військовослужбовця Вадима Демчука. На церемонію приїхали військові побратими Героя, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, боєць полку “Азов” та депутат обласної ради Євген Недищук, зібралися учні та вчителі училища. Про це повідомляє "БУГ".

Сержант десантних військ, 39-річний Вадим Демчук, був командиром 9-ї роти 80-ї аеромобільної бригади 3-го батальйону першого взводу. Із 14-го січня 2015-го року захищав новий термінал Донецького аеропорту у зоні АТО.

Востаннє рідні виходили із ним на зв’язок 20-го січня. Батько “кіборга” занепокоївся відсутністю зв’язку із сином та звертався за допомогою до Служби безпеки України. Ідентифікували загиблого воїна за ДНК. 8-го липня Героя Вадима Демчука поховали у Нововолинську.

Під час церемонії військовослужбовця згадали як веселого та життєрадіного хлопця, чесного і справедливого наставника та командира, людину слова та дії.

“Однокласники називало його Рембо”, – розповіла перша вчительки Ніна Вовчук.

Батько “кіборга” Володимир Демчук подякував учням та вчителям, за те що зібрали кошти на пам’ятку, а хлопцям в синіх беретах Збройних Сил України за те що, приїхали віддати шану його сину.

Меморіальну дошку освятили отці Цекрви Саятого Михаїла – настоятель Михайло та ієрей Олексій.

Військовий побратим “кіборга” Станіслав Стовбан розповів, що саме він був в останні хвилини з Вадимом Демчуком.



“20-го січня близько другої години дня ми відбивали останній штурм аеропорту. Сиділи спина до спини, перезаряжали зброю, говорили, курили. І тут стався вибух. Мене відкинуло десь в сторону і я опинився під завалами з перебитою артерією. Після того я опритомнів аж наступного дня в лікарні у полоні. Через два тижні мене обміняли і я опинився в Київському госпіталі. Вже там дізнався про смерть Вадима, до того часу думав, що він теж в полоні”, – згадує боєць.

Герої не вмирають! Слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus