USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У відпустку на Волинь прийшов командир роти Айдару

11 Вересня 2014 10:46
В рамках всеукраїнської акції “Замість мертвих квітів — життя солдату” в ЗОШ №10 Ковеля зібрали понад 7,5 тисячі гривень. За ці кошти вчителі та учні навчального закладу закупили форму та термобілизну для військових. Зібрані речі передали командиру роти батальйону “Айдар” Євгену Селіну, якого запросили відвідати школу під час його короткотермінової відпустки з фронту, - інформує"Телевізійний центр Ковель".

Він не раз дивився смерті в обличчя. Вийшов з оточення, хоча його вже двічі поминали. Євген Селін на передовій східного фронту — з початку травня. В “Айдар” пішов добровольцем. Прямо з Майдану. Відверто зізнається: після відпустки - знову на лінію фронту.

“Я по-іншому просто не можу. Дивіться на цих ось молодих мам, які от тут з колясочками гуляють. Мені б дуже не хотілося, щоб тут десь рвонула якась ракета з “Граду”, або прилетіло пару мін. І якщо я буду там хнюпити носа, відсиджуватись в кущах, ховатися і розкисати, то скоро ворог постукає і в мої двері. І от тут задача війська — цього не допустити” - говорить командир роти батальйону “Айдар” Євген Селін.

У Ковель приїхав побачити сина та друзів. Його день розписаний по хвилинах. Часто відволікається на телефон: бойовий офіцер, він відповідальний за долю кожного зі своїх підлеглих.

“Офіцер — це не та людина, яка біжить з пістолетом попереду роти, як ми звикли бачити в кіно. Ні! Це той, хто навчить. Підкаже. Пояснить. Людина, яка навчить тебе виживати в тому безладі і хаосі війни. І при цьому — не втратити людське обличчя, виконуючи поставлене завдання. Бо головне - живим повернутися додому”, - зауважує Євген.

В актовій залі ковельської ЗОШ№10 Євген Селін зустрівся з вчителями та учнями навчального закладу. Вони передали одному з командирів “Айдару” 20 комплектів військової форми, термобілизну на інші необхідні в солдатському побуті речі. Все це на суму понад 7,5 тисячі гривень колектив школи зібрав за час проведення акції “Замість мертвих квітів — життя солдату”.

“Батьки п'яти наших учнів перебувають в зоні АТО. Надзвичайно боляче говорити про те, що батько нашої учениці, відмінниці в навчанні з 8-В класу Тетяни Шилік загинув і буквально 1 вересня відбувся похорон . Тому наші діти, та й ми всі надзвичайно боляче все це переживаємо. Бо поміж нами є діти, батьки яких в зоні АТО — і ми їх сприймаємо як своїх рідних дітей. Крім того, в нашій школі навчаються 4-ро дітей, які прибули до нас з Луганська. Це так звані внутрішні біженці...”, - каже директор ЗОШ №10 Світлана Шворак.

Зустріч із справжнім захисником Вітчизни була зворушливою: хлопці тисли герою руку. Дівчата не приховували сліз, переповідаючи, що писали на фронт у своїх “Листах солдату”.

“Ми писали, що розуміємо: вони воюють за нас. Я наприклад, писала, що буду за них молитися щодня. Кожен день ми розуміємо, що наша буденність неважлива в порівнянні з тим, що роблять зараз наші хлопці на війні. Поки я стою тут, хтось, можливо, ризикує життям і проливає свою кров за мою свободу, за моє майбутнє. Тому їм хочеться тільки подякувати і передати їм, що ми все розуміємо. І ми ніколи їх не зрадимо”, - говорить учениця ЗОШ №10 Мирослава Воробей.

“Ми гордимося ними. Всіма тими, хто поїхав з будь-якого міста. Хто, незважаючи на вік і, можливо, якісь свої почуття, покинув власну домівку, сім'ю, роботу — і поїхав туди. І дехто з них не повернувся...”, - каже Оксана Шатрова.

Діти також подарували “айдарівцям” вишиті власноруч рушнички. А проводжали гостя з посмішками. І надією. На те, що наші воїни обов'язково вистоять. Переможуть. І повернуться додому...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus