USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про зради в керівництві АТО та чи існуватиме «Айдар» надалі

24 Червня 2014 08:38
Президент Петро Порошенко взяв під контроль ситуацію зі спробою розформувати батальйон "Айдар".

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Андрій Парубій в ефірі "Свободи слова" на ICTV, - пише Українська правда.

"Дії батальйону є не лише адекватними, а й героїчними. І я впевнений, що те непорозуміння, яке відбулося з витоком інформації про якийсь наказ (щодо розформування батальйону) є швидше результатом бюрократії, аніж політичної дії", - сказав він.

"Президент України Петро Порошенко особисто взяв під контроль ситуацію. Він призупинив будь-які дії і накази стосовно 24 батальйону територіальної оборони, і я впевнений, що Порошенко відслідкує всю ситуацію і зможе прийняти правильне адекватне рішення стосовно батальйону "Айдар", - додав Парубій.

Водночас заступник міністра оборони Ігор Кабаненко заявив, що "Айдар" існуватиме і надалі.

"Такі пропозиції або такі наміри, які стосувалися можливості розформування батальйону, скасовані. Сьогодні прийнято рішення міністром оборони... І батальйон буде існувати і продовжувати виконання своїх завдань саме в тих рамках і в тих параметрах, які визначені законодавством: є стаття 18 закону про оборону, там розписані всі завдання територіальної оборони", - сказав він.

Як відомо, Мельничук заявив про спроби розформування батальйону.

17 червня 4 бійці батальйону "Айдар" загинули під час сутичок з терористами біля Луганська.

18 червня Міністерство оборони запропонувало підпорядкувати керівництву АТО батальйони територіальної оборони, які залучаються до виконання завдань в рамках антитерористичної операції.

Окрім того, командир батальйону територіальної оборони "Айдар" Сергій Мельничук впевнений в тому, що в керівництві антитерористичної операції є зрадники.

Про це він також сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.


"Я впевнений в тому, що в керівництві АТО є зрадництво. Тому, що полонені, яких ми захоплюємо, вони з нас сміються і розказують, що "ми знаємо кожен виліт вашого літака, кожен виліт вашого гелікоптера, ми знаємо всі ваші вказівки". "Коли відбуваються бомбардування або інші події, ми просто відходимо з позицій, а потім повертаємося", - процитував слова бойовиків Мельничук.

"Тобто відбувається повний злив інформації. Противник знає все", - додав він.

Як відомо, у тимчасовій слідчій комісії ВР допускають, що однією із причин знищення літака Іл-76 у Луганську може бути зрада на найвищому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ольга Показати IP 24 Червня 2014 08:47
Стоп вiйна!
Кердык Показати IP 24 Червня 2014 10:05
Айдар Кердык!
НОНА Показати IP 24 Червня 2014 10:19
А де наша українська контрозвідка?
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 10:24
Це все через передані народом рації. Їх дуже просто підслухати.
пан Показати IP 24 Червня 2014 11:58
заявление мельничука от фонаря. Там бабло крутится- вот и весь сказ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus