USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В землянках разом із волинянами в зоні АТО*

23 Жовтня 2014 17:57
Близько 100 радіостанцій відвезли з Луцька на Схід військовим. Волонтери тільки сьогодні, 24 жовтня, зранку, повернулися із зони АТО. Кажуть, за декілька днів відчули, в яких умовах живуть бійці і побачили, з чим їм доводиться стикатися.

Військові, які отримали допомогу, зокрема і волиняни у складі першого батальйону територіальної оборони, сьогодні – поблизу Дебальцевого в Ольховатці. Тут, попри перемир’я – постійні обстріли. Бійці живуть в землянках. Настрій, кажуть волонтери, у більшості – прийнятний.

«Головне, не панікують», - говорить волонтер Юрій, який відвозив допомогу з Луцька на Схід. З його слів, морально важко військовим через те, що офіційно в країні – перемир’я, а обстріли тривають весь час.

Наразі їм привезли близько 100 радіостанцій. Юрій, який отримав гроші на пристрої, закупив їх у Києві та відвіз на Схід, розповідає, що по декілька десятків роздали бійцям 80-ої, 24-ої бригади, окрім того, допомогу надали солдатам першого батальйону територіальної оборони, більшість в якому - волиняни.

«Виїхали 18 жовтня. Були і в Щасті, і в Дебальцевому, і Ольховатці… Повно волинян – роздавали станції - кому могли», - каже Юрій. Зі слів волонтера, саме от такі речі там потрібні: рації, ліхтарі – пристрої, за допомогою яких можна подати сигнал про ту чи іншу дію: вийти на зв’язок, просигналізувати про небезпеку тощо.

«На відсотків 80 бійці забезпечені, але виникають побутові питання – розряджаються батарейки, ламається певна дрібна техніка. Про важку тут мова не йдеться – такої у бійців, на жаль, немає.

Солдати щиро дякують благодійникам та волонтерам, завдяки зусиллям яких на фронті панує впевненість і віра у перемогу. Зауважимо, гроші на радіостанції надала кандидат у народні депутати від округу Луцьк Ірина Констанкевич, відмовившись від рекламних агітаційних білбордів. Окрім того, за декілька днів до передачі, ще один подібний візит до військових здійснили волонтери, відвізши бійцям теплі речі, кевларові шоломи, спальні мішки та іншу амуніцію на суму майже на 300 тисяч гривень від того ж кандидата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus