USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Воювати в Україну відправляють пітерських строковиків, - ЗМІ

23 Січня 2015 08:15
На 70% укомплектована солдатами-строковиками, переважно з Санкт-Петербурга 138-а окрема гвардійська мотострілецька бригада, яка днями вирушає на схід України. Про це в середу повідомляє Gazeta з посиланням на видання "Новый регион".

Бригаду доукомплектували строковиками, зазначило видання, після того, як вона минулого літа понесла істотні втрати в боях в Україні. "Новый регион" підкреслив також, що українським силовикам вже відомо про місцезнаходження бригади та її планований маршрут.

Як розповів "Граням.Ру" прес-секретар комітету "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків дійсно змушують до підписання контрактів для подальшої відправки в Україну.

"Як нам розповіли батьки, приблизно по 70-80 осіб збирали в актовому залі, ображали і не відпускали, поки вони не погоджувалися підписати контракт", - пояснив громадський діяч.

Всього, продовжив Передрук, протягом останніх місяців в комітет надійшло п'ять подібних звернень від батьків строковиків: перше в грудні, решту 8-11 січня. Крім того, інформація такого роду повідомлялася під час анонімних дзвінків на гарячу лінію організації.

"Згідно з оцінками батьків, близько 80 строковиків підписали контракти, проте ці цифри приблизні і неперевірені", - розповів Передрук.

Він додав, що всі заяви організація передає у військову прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus