USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинського журналіста-добровольця, пораненого на сході, нагородили медаллю

22 Березня 2016 17:29
Волинського журналіста-добровольця Богдана Пташника (на фото) нагародили медаллю «Захисникам України».

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці та розмістив фото нагороди.

Медаллю бійця нагородили 20 березня 2016 року за бій під Карлівкою у 2014 році.

.... за бій під Карлівкою... Україна пам'ятає. Влада - ні(

Опубликовано Bogdan Ptaschnik 22 марта 2016 г.
Нагадаємо, редактор видання «Вісті Каменя» Богдан Пташник воював у складі батальйону «Донбас» і був важко поранений на сході в бою під Карлівкою.

Як повідомлялося, він отримав тяжке поранення в голову. У бійця після операції була паралізована права частина тіла.


На фото: Богдан Пташник після операції

Під час бою тоді загинуло 5 бійців батальйону «Донбас», шестеро отримали поранення.

Так, 23 травня 2014 року біля міста Карлівка колона бійців «Донбасу» втрапила у засідку терористичного загону «Восток». «Донбасівці» мали легку стрілецьку зброю, гранати, снайперську гвинтівку. Терористи, а це близько 100 чоловік, крім автоматів — кулемети, гранатомети, три БТРи, кілька снайперських гвинтівок. Але наші перемогли.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ ВОЛИНСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ НА СХОДІ

Сталося усе неподалік автозаправної станції. Тоді окремим бійцям таки вдалось вирватись із «лап колорадів» й дістатися до українського блок-посту під містом Червоноармійськ. Однак запеклі бої принесли багато горя і втрат для українських військових – були й важкопоранені, й загиблі. Більше того, тоді ж підполковник ГРУ РФ Ігор Безлер заявив, що всіх захоплених в полон бійців батальйону «Донбас» розстріляли.

Варто додати, що на балансі у найманців з батальйону «Восток» було важке озброєння, як великокаліберні кулемети та гранатомети, БТРи, а також велика кількість снайперів. Однак на момент запеклого бою жодної допомоги від силових структур українські військові не отримали.



На фото: після боїв у Карлівці

А вже 1 липня у селі Карлівка, що під Донецьком, точився танковий бій. Через бойові дії усі транспортні сполучення в районі Карлівки довелось перекрити. 21 липня 2014 року сили АТО перекрили комунікації терористів із Карлівкою, звільнивши населений пункт Піски. Незважаючи на складність ситуації, 23 липня українським воякам вдалось визволити Карлівку від озброєних сепаратистів, тож над населеним пунктом замайорів синьо-жовтий стяг. Неабияку мужність під час проведення спецоперації виявили бійці з окремих підрозділів 93-ої бригади, частини батальйонів «Донбас» та «Дніпро-2». Тоді ж бойовики залишили селище Карлівка у Донецькій області і висунулися в бік Донецька, рятуючись втечею від наступаючих військ АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus