USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військовий Богдан Пташник презентував у Луцьку книгу про життя після ядерної війни

2 Березня 2024 12:50
У Луцьку в стінах пабу «Перший Волонтерський» відбулася презентація роману «Воскресіння Атлантів». Його автор – військовий та журналіст Богдан Пташник.

Книга показує життя після ядерної війни. У постапокаліптичному світі пощастило (а може, й ні) вижити небагатьом людям та тваринам. Але вони зосталися існувати в іншій реальності: де палюче сонце та радіація забирали життя тих, хто вцілів, де мутації перетворювали людей на монстрів. Ще нещодавно високотехнологічна планета стала скопищем понівечених руїн загиблої цивілізації.

На різних материках люди розвивалися і мутували по-різному. Автор забрав у своїх героїв можливість помирати природною смертю, а ще вони не старіли й не хворіли. Утім людське нутро взяло гору над уцілілими – ті почали воювати.
Читати ще: До знятого в Луцьку фільму «Крила» представили трек, проморолик та пиво. Фоторепортаж

Для Богдана Пташника це перший роман, на роботу над яким витратив близько місяця. Автор каже: першочергово писав книгу для своїх підлітків-синів, щоб заохотити їх до читання. Як зазначає, будучи такого ж віку, не мав тяги до читання, але зараз його погляди на літературу змінилися. Крім того, письменник намагався вплести в сюжет цінності, притаманні справжньому чоловікові.

«Намагався писати так, щоби було цікаво підліткам. Потім сюжет так закрутився, що самому стало цікаво, чим він завершиться», – з усмішкою наголосив автор.
Читати ще: «Малюю серцем»: у Луцьку дружини загиблих Героїв представили власні картини. Фото

Деякі читачі вже встигли порівняти «Воскресіння Атлантів» із відомим серіалом «Гра престолів» через велику кількість сюжетних ліній, які озвиваються на тлі війни.

«У книзі є багато речей, про які люди вже забули, і які варто нагадати. Йдеться про стосунки між чоловіком та жінкою, між друзями. Наприклад, кажуть: «Треба допомагати природі». Це не природі треба допомагати, а людям треба навести лад. Для мене найбільший страх – це те, що вигадують люди. От ми нищимо дерева, щоб один раз паличкою перемішати цукор у каві», – наголосив письменник.
Читати ще: Спроба зафіксувати архетип: у Луцьку відкрилася дебютна виставка-дослідження глибин душі. Фоторепортаж

Відвідав презентацію книги колишній військовий, а нині радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський. Каже: втішений, коли бачить, як воїни після поранень знаходять себе в інших справах у цивільному житті.

«Богдана Пташника знаю ще з початку АТО. Хочу прочитати його книгу, адже чув позитивні відгуки про неї від знайомих та друзів. Чудово, що з’являються саме наші письменники, які мають бойовий досвід», – зазначив Тарас Сасовський.
За допомогу у виході роману Богдан Пташник висловив вдячність голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду та політику Володимиру Бондарю. Тираж «Воскресіння Атлантів» поки невеликий.

Автор спершу намагався популяризувати роман через соцмережі. Лише після отримання схвальних відгуків вирішив презентувати його більшій аудиторії. Невдовзі почне перемовини з волинськими книгарнями, щоб реалізувати продукт на загал.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 2 Березня 2024 12:58
Того ніхто не може знати окрім Господа! І аж ніяк той хлопчина- сочінітель фантастики! А буде саме то , що було колись в Хіросимі та Нагасаки. Бо про майбутнє ніхто в світі не знає, тільки про минуле
Правда Показати IP 2 Березня 2024 18:52
Респект автору,бо це дуже актуально.Виживання людства на часі.Можна ще подивитись фільм "Книга Іллая"з нашою землячкою М.Куніс і неперевершеним Вашінгтоном.І це далеко не фантастика,на жаль.
Олдос Хакслі до Правда Показати IP 2 Березня 2024 22:10
а краще - почитати Олдоса Хакслі, Оруелла ("1984"), Дугласа (не Майна) Ріда...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus