USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинський «Праведник» знову їде в АТО

2 Жовтня 2016 10:51
Учасник бойових дій житель села Світязь Віктор Лутков (позивний «Праведник») 28 вересня відбув до Володимира- Волинського, де дислокується 14 окрема механізована бригада, - для підписання контракту щодо проходження військової служби в лавах Збройних сил України.

Про це пише Район.Шацьк.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало історію волинського «Праведника» в АТО.

Захищати Україну від ворога Віктор Лутков вирішив ще два роки тому. Не зміг змиритися з тим, що на буремному сході гинуть 18-річні, не готові до війни пацани, а він з військовою спеціальністю оператора-наводчика БМП-1 (бойової машини піхоти) відсиджується в тилу. В 2014-му 55-річний доброволець пройшов навчання у м. Львів, де, так би мовити, перекваліфікувався з оператора-наводчика БМП-1 на БМП-2. Під час підготовки Віктор Михайлович показав такі хороші результати, що його хотіли лишити у Львові інструктором. Не хотів, тому дійшло до того, що мусив домовлятися зі знайомим майором, аби його таки відправили на передову.

Незабаром Віктор Лутков у складі Одеського батальйону територіальної оборони прибув на місце служби, що поблизу Маріуполя. Історія оборони українськими військами цього прифронтового міста багата на події, і свідком багатьох з них став наш земляк.

За весь період служби держава так і не вдягнула і не взула солдата. З обмундирування Віктору видали

одного лише ременя, не змогли знайти ні форми, ні берців потрібного розміру Три місяці годували обіцянками: «Немає – ждіть – немає – ждіть». Усім необхідним, зрештою, забезпечили волонтери.

Нелегким був рік служби. Віктор Михайлович не може забути тих чорних днів, коли в один з їхніх бліндажів потрапила міна – 7 чоловік загинуло. Іншому осколок у шию влучив – солдат помер на місці.

Декілька разів бійця відпускали у відпустку. Та й тут, на мирній території, було непросто. На війні загострилися хвороби, тому довгі місяці Віктор Михайлович проводив у госпіталях. Довелося «воювати» і в Світязі – йому, передпенсійного віку учаснику бойових дій, який мешкає у вагончику (!), декілька разів відмовили у виділенні земельної ділянки.

Віктора Луткова побратими звуть Праведником. «Кожен має те псевдо, на яке заслуговує! А де праведник, там Бог. Значить, і перемога», - свого часу запевнив солдат земляків.

І от він знову обрав війну. Втомився воювати в мирному селі з черствістю і байдужістю, вирішив наближати велику перемогу в колі побратимів, які його поважають, розуміють і цінують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus