USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як на Волині «ставлять на ноги» БТРи для бійців

2 Березня 2015 17:43
У 14-ту бригаду, в якій воюють волинські бійці, відправили черговий відремонтований БТР. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер з Володимира-Волинського Костянтин Зінкевич.

Окрім цього, протягом кількох днів фактично поставили на колеса три військові бойові машини «БТР-70» батальйону «Волинь-1» і обшили їх захисними металевими екранами підприємці Ковеля, - повідомляє «ПроКовель».

РЕМОНТ ТЕХНІКИ ДЛЯ 14 БРИГАДИ У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ

Зі слів Костянтина Зінкевича, ремонтувати техніку необхідно non-stop, адже підрозділи бригади щодня від’їжджають на схід.

«У всіх неділя, як неділя. А ось команда Антон Хомича та Миколи Лисіюка віддала у 14-у бригаду черговий відремонтований БТР. Четвертий за останній час. В роботі ще два. Увесь ремонт фінансує Панасюк Олексій з особистих коштів.

Ігор Антощак сьогодні пригнав "УРАЛа" відремонтованого, а взяв на ремонт "КАМАЗа". По району фермери понабирали військової техніки- теж гайки крутять», - пише Костянтин Зінкевич.

Картка Приватбанку на ім'я ПАНАСЮКА Олексія – 4731 2171 0884 8209

рахунок у Польщі (Euro, $):

Bank Zachodni WBK S.A. (BZWBK) Mykola Svystun, rach. 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000

(IBAN) PL 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000, (BIC) KRDBPLPW

У КОВЕЛІ ВІДРЕМОНТУВАЛИ ТА ОБЛАДНАЛИ ЗАХИСНИМИ ЕКРАНАМИ ДЕКІЛЬКА БТРІВ

Ковельські підприємці миттю відреагували на прохання військових із батальйону «Волинь-1», допомогу організаційного характеру також надала влада Ковеля. Ось один із трьох БТРів готують до відправлення спершу на Володимир-Волинський, а потім і в зону АТО в майстерні МПП «Криця».

Тут протягом двох днів встигли підлатати машину з середини, захистити БТР металевими решітками і пофарбувати його. І всі ці роботи, а також виготовлення захисних екранів, виконувалися коштом підприємця. Активну участь у ремонті бойової машини брали й самі військові. Окрім цього, вони надавали рекомендації щодо встановлення металевих решіток.

Звістка про те, що в Ковель заїхало декілька БТРів, миттю облетіла все місто. Так само швидко люди довідалися й про мету неочікуваного візиту військових. Громадський активіст Микола Силюк одним із тих ковельчан, хто першим запропонував свою допомогу в ремонті техніки.

Протягом тих кількох днів, що тут ремонтували і обшивали бронетранспортер захисними решітками, до військових навідувалися волонтери, небайдужі містяни, школярі. І всі вони проходили не з порожніми руками. Ось старшокласники навчального закладу №7 навіть відпросилися з уроків, щоб провідати наших захисників. Дівчата фактично за один день встигли підготувати бійцям гарні патріотичні сувеніри, дитячі малюнки і листи, накупити солодощів. А ще вони придбали український прапор і на ньому вчителі, вихователі садочків, ковельчани написали свої побажання.

Цей прапор бійці батальйону «Волинь-1» почепили на свій БТР і запевнили юних ковельчан, що не зніматимуть його ні за яких умов, а також пообіцяли повернутися з фронту живими.

Старшокласники сьомої школи також підготували патріотичні подарунки ще одному з трьох екіпажів бронетранспортерів, а також усіх військових одягли в новенькі тільняшки. Ось він заїжджає на територію ремонтної майстерні підприємства, де заплановано відрегулювати механіку бойової машини. В складі молодого екіпажу до Ковеля приїхав й вірний друг бійців пес на ім’я «Рекс». Хлопці розповіли, що він потрапив у зону АТО щеням, і там пліч-о-пліч із бійцями ніс службу в гарячих точках. Неподалік Єнакієве Донецької області був поранений. Тепер про той трагічний випадок на тілі в собаки хіба що нагадує шрам.

Бійці батальйону «Волинь-1» подякували за гостинність та допомогу підприємцям, а до цієї роботи ще були залучені ТОВ «Автор»,

ТОВ «Волинь-Кальвіс», комунальне підприємство ПТМ «Ковельтепло», а також владі міста і щедрим ковельчанам, які протягом трьох днів принесли бійцям чимало продуктів харчування, солодощів, подарували цікаві сувеніри.

За доброю українською традицією військову техніку освятив священик церкви Почаївської ікони Божої Матері отець Іоан. У день від’їзду вояків на базу дислокації їм прийшли побажати доброї дороги чимало містян. А коли колона бойової техніки вже рушила у напрямку Ковель – Володимир-Волинський, пересічні ковельчани вздовж всієї траси з міста проводжали бійців щирими посмішками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus