USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як силами бійців 51 ОМБр йшли штурмувати Іловайськ. Оригінал наказу

28 Серпня 2015 13:07
Бійці 40-го батальйону територіальної оборони оприлюднили оригінали бойових наказів командування АТО про штурм Іловайська силами армії від 4 і 5 серпня 2014-го, які передадуть військовій прокуратурі, - інформує 24 канал.

Один із цих наказів опублікував у Facebook редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

«Зранку 7.08 силами 40БТРО у взаємодії з 3 БТГР 51 ОМБР провести рейдові дії в напрямку: Старобешево, Новокатеринівка, Іловайськ та до кінця доби провести прочісування і звільнення міста Іловайськ від терористів, встановити повний контроль над містом та у взаємодії з підрозділами 3 БТГР 51 ОМБР зайняти сім взводних опорних пунктів північніше та східніше Іловайськ...», - йдеться в наказі.

Бутусов зауважив, що ці накази є ще одним аргументом, «який викриває брехню начальника Генштабу Віктора Муженка і його піар-служб, які заявляли, що нібито Іловайськ штурмували з ініціативи МВС самі добровольчі батальйони, а армія, мовляв, тільки їх рятувала».

«Накази підтверджують, що жодної імпровізації в діях армійського командування не було, і добровольчі батальйони кидалися в бій за заздалегідь затвердженим командувачем АТО Віктором Муженко планом», - наголосив журналіст.

Нагадаємо, лише через рік після трагічних подій в Іловайську головна військова прокуратура опублікувала повні списки українських бійців, які тоді загинули. Експертиза визначила, що під Іловайськом у серпні минулого року загинули 366 українських військовослужбовців і правоохоронців. Ще 429 військових отримали поранення.

Приказы "которых не было"Военная прокуратура получит оригиналы боевых приказов командования АТО о штурме Иловайска сил...

Posted by Юрий Бутусов on 27 серпня 2015 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus