USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волонтери просять посмертно нагородити Героя Андрія Снітка

7 Грудня 2015 21:00
Волонтери завітали до Волинської облдержадміністрації, аби нагадати про своє прохання нагородити посмертно орденом «За мужність» волинського бійця батальйону «Азов» Андрія Снітка (позивний «Хома»). Нагадаємо, 18-річний хлопець загинув у боях за Іловайськ, мужньо накривши собою гранату. На честь загиблого бійця полку «Азов» Андрія Снітка назвали школу у селищі Маневичі.

Зустріч волонтерів з головним спеціалістом з питань оборонної роботи апарату ОДА Віктором Шрамком відбулась у понеділок, 7 грудня, - повідомляє Громадське.Волинь.

«Сьогодні ми, спільно з бійцями полку «Азов», прийшли в нашу обласну держадміністрацію нагадати, що ми і далі будемо домагатися, аби Андрія Снітка посмертно нагородили орденом «За мужність». 20 серпня 2014 року він накрив гранату власним тілом, таким чином врятувавши двох своїх побратимів. Згідно з відповіддю Володимира Петровича (Гунчика, - ред.), 6 травня на депутатське звернення народного депутата Ігоря Гузя було сказано, що Андрій в числі волинян, списки з іменами яких були подані в адміністрацію Президента відносно нагородження медаллю «За мужність» третього ступеня. Нажаль, до цього часу нагороди не отримали», – зазначила волонтер Волинського координаційного центру допомоги бійцям Надія Дударь.

Натомість Віктор Шрамко зазначив, що поки жодних змін у цьому питання не було. Він запропонував волонтерам написати повторно звернення від громадьких організацій на ім’я голови ОДА Володимира Гунчика, аби він ще раз нагадав Президенту Петру Порошенку про подвиг Андрія Снітка.

ЧИТАТИ ЩЕ: СТУДЕНТИ СНУ ДОПОМОГЛИ РОДИНІ ЗАГИБЛОГО В АТО ТОВАРИША АНДРІЯ СНІТКА. ФОТО



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Шурик Показати IP 7 Грудня 2015 21:54
Він ще був дитиною...шкода героя, шкода що це був його останній подвиг...ГЕРОЯМ СЛАВА!
Старий Показати IP 7 Грудня 2015 23:41
На таку самопожертву не кожен здатний. Він достойний бути Героєм України, а його подвиг - гідний справжніх лицарів. Прикро, що Андрій так рано пішов із життя. Гине цвіт нації!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus