USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як визволяли з полону волинських бійців

18 Вересня 2015 17:52
Про визволення з полону бойовиків розповіли бійці – Сергій Фураєв та Олександр Кондисюк, а також волонтер Наталія Боярин, яка сприяла поверненню воїнів додому, – йдеться на «ВолиньPost».

Нагадаємо, вночі проти 11 вересня до Володимира-Волинського повернулися звільнені з полону так званих «Д/ЛНР» військовослужбовці 51 ОМБр – підполковник Сергій Фураєв та солдат Артем Комісарчук.

Сьогодні ж у конференц-залі одного з готелів Луцька відбулась прес-конференція за участі двох колишніх військовополонених, волонтерки, а також голови фонду «Волинська родина» (засновником і меценатом якої був народний депутат Ігор Єремеєв) Олени Палагути.

Наталія Боярин розповіла, що з народним депутатом Ігорем Єремеєвим вони почали працювати ще з вересня минулого року. Нардеп тоді посприяв тому, щоб 73 волинянина повернулися з полону додому, а коли в полоні залишився офіцерський склад, Ігор Єремеєв не полишав надії витягнути звідти і їх.



«Перед трагічною подією (смертю Ігоря Єремеєва) ми мали їхати до Києва, бо Ігор Єремеєв перейнявся історією Фураєва та Комісарчука. Ми спланували зустріч з президентом, зібрали хлопців з 51-ої бригади, проте визволити їх з полону так і не встигли. Дякувати Богу, Ярослав Москаленко і Степан Івахів відгукнулись та допомогли визволити наших хлопців, таки довели до кінця розпочату справу Єремеєва», - розповіла Наталія Боярин.



Також волонтерка подякувала Олені Палагуті, яка допомогла і підтримала її дії з визволення військовополонених. В свою чергу, колишній полонений підполковник Сергій Фураєв сказав, що дуже вдячний таким людям, як Степан Івахів, Ярослав Москаленко та Наталія Боярин за те, що «вони вирвали його з рук смерті».

«Вийшло так, що зі сторони Російської Федерації був контрудар по нашим позиціям і тих, хто виходив та відбивався взяли в полон. Так як ми є військовими спеціалістами, відповідно, відношення до нас самопроголошеної республіки було неоднозначним. Протягом року нашого визволення, то одна сторона відмовлялась, то інша зривала обмін.

Я вдячний Наталії Боярин, Москаленку та Івахіву, які робили тиск на уряд і президента, завдяки яким нас звільнено з полону 8 вересня. Слава Богу, що є такі люди, які своїми діями практично вирвали нас з рук смерті»,- сказав Сергій Фураєв.



Колишній військовополонений Олександр Кондисюк (звільнений з полону 26.12.2014 року), який нині очолює спілку ветеранів АТО у місті Нововолинськ зазначив, що зараз є багато проблем, з якими доводиться зіштовхуватись учасникам АТО.

«Перша проблема з отриманням землі, яку обіцяли учаснику АТО. Також не меншим є питання отримання статусу учасника АТО, питання працевлаштування. Бувають випадки, коли відмовляються безкоштовно перевозити учасника АТО та інше», - додав Олександр Кондисюк.



Що ж до присутньої на зустрічі Олени Палагути, то вона додала, що фонд «Волинська родина» не припинить свого функціонування, а навпаки буде продовжувати допомагати і опікувати 258 населених пунктів округу, а також допомагати учасникам АТО та їхнім сім’ям.



«Ігор Миронович доклав величезних зусиль для звільнення наших полонених військовослужбовців. Всім знайома його фраза: «Зробіть все, щоб звільнити цю людину – я заплачу, скільки потрібно. Я спілкувалась із Степаном Івахівим, Ярославом Москаленко, іншими колегами Ігоря Мироновича, які запевнили, що проект «Збережи життя солдату», як і всі інші проекти, будуть діяти і надалі»,- запевнила Олена Палагута.

Сергій Фураєв додав, що Наталя Боярин, Ярослав Москаленко та Степан Івахів перейнялись питанням визволення полонених. Тому зараз ведуться переговори і можливо на Волині будуть знову зустрічати визволених з полону військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus