USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З бійцем героїчної 51-ї ОМБ прощалися у Луцьку

29 Січня 2015 14:55
Прогнати російських окупантів з української землі у пам'ять про загиблого за незалежність України лучанина Олександра Войчука закликали волинян під час прощання із полеглим.

Із бійцем 51-ї ОМБ у Луцьку прощалися 29 січня. Панахида відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, після чого труну із тілом солдата пронесли на Театральний майдан, де слова співчуття родини висловлювали представники влади, а спогадами про Олександра Войчука ділилися бойові побратими та вчителі.

Нагадаємо, Олександр Войчук загинув майже п’ять місяців тому в іловайському котлі. Він був похований у місті Дніпропетровськ як невідомий солдат. На той момент, коли обірвалося його життя, хлопцеві було 25 років.

Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, черговий заупокійний дзвін скликав лучан до храму, де лунають заупокійні богослужіння біля труни ще одного українського героя. Однак дивлячись на коровай, з його слів, хотілося б співати інші піснеспіви, а на юне обличчя на фото навіває інші думки. Життя, яке обірвалося у героя - життя великої людини, адже можна прожити сто років, але невідомо, чи згадає людину та прийде на її похорон багато людей, чи запам’ятають вони справи померлого на землі, та чи прийме ці справи Господь на небі, - наголосив Михаїл.

Він підкреслив, що вік загиблого був коротким, проте славним. Щира та неспотворена душа штовхнула його на великі справи – творіння, подвигу та захисту. Зі слів митрополита, сучасна молодь вкотре подає героїчний приклад любові до батьківщини.



Об’єднатися та прогнати російського окупанта з нашої землі закликав митрополит усіх присутніх у ім’я полеглого героя, щоб смерть його не була марною. Він наголосив, що ті, хто допомагає окупанту та агресору, такий самий, але наша єдність та віра в перемогу базується на правді, а де правда – там Бог, де Бог – там перемога.



Співчуття родині загиблого від міськради та лучан висловив під час громадянської панахиди Луцький міський голова Микола Романюк. Він розповів, що Олександр Войчук– герой, який загинув майже п’ять місяців тому в іловайському котлі. Міський голова запевнив батьків військовослужбовця, що пам'ять про героя назавжди залишиться у серцях лучан та в історії міста як приклад захисника рідної землі. Пам'ять полеглого вшанували хвилиною мовчання.



Учасник бойових дій під Іловайськом Юрій Лукашук зауважив, що небесний батальйон поповнився ще одним захисником України. З його слів, ворог понесе заслужену кару за свій злочин.



Класний керівник загиблого, вчитель ЗОШ №20 Лілія Галас розповіла, що довго не могла повірити у смерть свого учня, до останнього сподіваючись, що інформація не підтвердиться.

«Важко було повірити в те, що Саша більше не переступить поріг рідної школи, не зустрінеться з однокласниками. Його не можна було не любити, тому що він був доброю, світлою дитиною, з його обличчя ніколи не сходила усмішка, коли йому доручали якусь справу, він завжди доводив її до кінця. Свій громадянський обов’язок захисту нашої батьківщини він також виконав до кінця, поклавши своє серце за нас», - зазначила Лілія Галас.

Вона подякувала батькам свого учня за те, що вони виховали героя та висловила віру в те, що герої не вмирають, а переходять у вічне потойбічне життя, де завжди панує мир та спокій.



Представник Волинського обласного військкомату Анатолій Бацман повідомив, що Олександр проходив службу в складі мінометного підрозділу героїчної 51-ї окремої механізованої бригади. Бійці бригади, з його слів, довели, що мають право називатися героями. Загинув лучанин 29 серпня 2014 року, виходячи зі своїм підрозділом з-під Іловайська. Він висловив співчуття та підтримку батькам полеглого. З його слів, Міноборони зробить все, щоб забезпечити підтримку та соціальний захист сім’ї загиблого.



Микола Романюк нагадав, що сьогодні, на честь полеглого героя, оголошено день жалоби у Луцьку та нагадав, що усі повинні бути єдиними, щоб берегти та захищати нашу землю. Після виконання Державного Гімну України труну з тілом героя перенесли в автобус. Поховають Олександра Войчука на Алеї почесних поховань цвинтаря у селі Гаразджа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus