USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З лицарів - у добровольці: лучанин воює у полку «Азов»

5 Серпня 2015 15:01
Лучанин Сергій «Чек» Ващук уже понад рік служить у добровольчому батальйоні, а нині полку «Азов».

Він дав ексклюзивне інтерв’ю «Громадському.Волинь». Розповів про своє нове життя на військовій службі та, що йому вдалося пережити у своєму молодому віці.

Активний майданівець Сергій Ващук очолював у час революції об’єднання «правих» «Чорний блок». Серед активістів цього угрупування була радикально налаштована молодь, яка сповідувала цінності націоналізму. Згодом, коли відбулася анексія Криму, а за нею війна, Сергій та багато його побратимів пішли захищати країну у полку «Азов». «Чорні чоловічки», як тоді себе називали майбутні азовці, зробили відеозвернення у дворі Луцького замку та добровільно вирушили у зону АТО на захист Вітчизни.

Згодом, парадоксально, колишні майданівці оформляються у полку як правоохоронці і навіть одягають форму міліціонерів, проти яких затято боролися на Майдані. І все, аби воювати за країну.

До бурхливих часів у деержаві Сергій займався історичною реконструкцією. Зокрема, відтворював середньовічні лицарські бої. Досвід таких боїв під час реконструкцій знадобився добровольцю й на війні. Більше про те, як із лицарів у добровольці прийшов азовець Сергій Ващук дивіться у інтерв’ю журналістки Марії Доманської.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus