USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

За яких умов бійці можуть розірвати контракт, – роз'яснення адвоката

18 Квітня 2016 11:13
Волинський правозахисник Василь Нагорний пояснив, за яких умов вояки, що служили за контрактом, можуть його розірвати. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Так, двома основними умовами є:

1. Здоров'я , шпиталь, ВЛК, непридатність.

2. Сімейні обставини (наприклад, дружина кинула і бійця, і дітей; один син в сім'ї - дружина, батько, мати потребують стороннього постійного догляду; народилась третя дитина тощо).

"Збільшується кількість дзвінків від "контрактників", в яких завершився контракт ще в 2014 році та які два роки в АТО. Строк контракту - до завершення особливого періоду. Такі зміни були внесені в 2014 році в Закон "Про військовий обов'язок....". Все частіше чую з уст таких бійців питання: - Ми що приречені? А якщо особливий період ще буде тривати 10 років? Хлопці не чекають від мене юридичного чуда, скоріше, хочуть почути слова моральної підтримки, виговоритись. (Військові психологи - де ви?)", - йдеться у дописі правозахисника.

"Але, в першу чергу, Міноборони повинно "розрулювати" це питання, бо хлопці нервують, навіть питають, скільки років їм дадуть, якщо стануть "дезертирами". От як їх, після двох років АТО судити... Як вирішити проблему? Не знаю, можливо встановити додаткову особливу плату, подвійну відпустку, так само надавати путівки в санаторій як демобілізованим, але Міноборони не повинно ігнорити, коли такі бійці дзвонять на «гарячу лінію», - підсумував Нагорний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus