USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

2011-го через наркотики у Луцьку затримали 39 людей

1 Березня 2011 13:06
Понад 800 лучан мають наркотичну залежність і перебувають на відповідному обліку.
Про це 1 березня під час засідання координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції, туберкульозу, наркоманії, з питань профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнокурінню розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель, – повідомляє ЗІК.
Головний лікар Волинського наркодиспансеру Микола Дацюк каже, що 815 наркозалежних лучан вимушено поставили на облік. Перебування у цьому «списку» несе за собою чимало неприємних наслідків – заборону керувати автівкою, виїздити за кордон тощо. Є ще, за його словами, профілактичний облік, коли люди проходять лікування від наркозалежності анонімно.
Наркоманія охоплює переважно молодих людей. «У нас найстарший наркоман – 37 років», – зізнався Дацюк. У чоловіка, каже медик, кримінальне минуле, він вживає так звані «чисті» наркотики. «Злодій у законі», – додав головний лікар наркодиспансеру.
Дацюк розповів, що у лікувальній установі запроваджена програма замісної терапії. До неї долучилися понад півсотні мешканців Луцька. Ці люди щодня приходять до наркодиспансеру, щоб отримати препарат. У такому разі, каже лікар, вони не шукатимуть інших джерел наркотиків, не йтимуть на злочин.
«Оця програма призвела до того, що лучани менше лікуються стаціонарно», – зауважив головлікар наркодиспансеру.
За словами начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Луцького міськвідділу УМВС Руслана Гамольчука, на оперативному обліку в міліції перебувають приблизно дві тисячі наркоманів.
Уже цьогоріч правоохоронці затримали у Луцьку 39 осіб за обіг наркотичних речовин. А 2010-го затримали 88 осіб, які поширювали наркотики. Торік у Луцьку міліціонери вилучили вісім кілограмів макової соломки, шість кілограмів марихуани, 2,5 кілограма амфетаміну.
Гамольчук розповів, що запровадження замісної терапії у Луцьку – загалом позитивний процес. Проте, за його словами, трапляються випадки, коли громадяни, які користуються цією терапією, намагалися винести препарат для його подальшої реалізації.
У 2010 році правоохоронці за торгівлю наркотиками затримали десять чоловік, які користувалися замісною терапією.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus