USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

26 радянських воїнів знайшли спочинок на Ковельщині

4 Грудня 2013 12:52
З військовими почестями перезахоронили 26 радянських воїнів,які що загинули під час Великої Вітчизняної війни. Перезахоронення воїнів відбулося 3 грудня, в урочищі Мар’їна роща, Мощенської сільської ради. Про це повідомили у пре-службі Ковельської райдержадміністрації.

Хвилююча подія зібрала керівників районної влади, ветеранів Великої Вітчизняної війни, духовенство УПЦ, військовослужбовців, ліцеїстів Волинського обласного ліцею-інтернату, дослідників Волинської обласної пошуково-дослідницької правозахисної історико-просвітницької громадської організації «Сумління» пошукового загону «Відродження», представників установ, організацій району, громадськість, - повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.
Звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, який наголосив на важливості вшанування усіх полеглих у минулих війнах. «Свята пам'ять про Велику Вітчизняну війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас - вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни» – відзначив керівник виконавчої влади району.
На заході виступили голова районної ради Петро Якубук, голова Волинської обласної організації ветеранів України Микола Капітоненко, командир пошукового загону «Відродження» Волинської обласної пошуково-дослідницької правозахисної історико-просвітницької громадської організації «Сумління» Вадим Дорофєєнко, дитина війни Лідія Костюк.

Люди, котрі боронили рідну землю, мають бути поховані за християнським звичаєм. І кожен, хто загинув у жахливій війні минулого століття, має право на пам’ять і молитву. У пам'ять про полеглих захисників відбулася панахида, яку відслужив старший благочинний Ковельського району УПЦ, протоієрей Володимир Ровінський, йому співслужило духовенство УПЦ Ковельщини.

Полеглих на війні героїв провели в останню путь вшанувавши пам’ять воїнів хвилиною мовчання. А над тихим, спокійним місцем спочинку захисників, віддаючи їм останню шану, пролунав військовий салют та прозвучав Державний Гімн України. На могили загиблих воїнів були покладені вінки та квіти. Після урочистого поховання, учасники заходу мали можливість скуштувати солдатський куліш.

З особливою цікавістю учнівська молодь оглянула продемонстровану виставку військового озброєння часів Другої Світової війни, яку представила пошукова громадська організація «Сумління».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus