USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

7 тисяч маленьких волинян чекають, коли їх приймуть у садочки

9 Листопада 2010 17:06
На Волині групи дітей у дошкільних навчальних закладах перевантажені, а за статистичними даними, в області на влаштування дітей в ДНЗ зареєстровано близько 7 тисяч заяв батьків.
А оскільки в регіоні спостерігається стабільний ріст дитячого населення, то у наступні п'ять років у зв'язку зі збільшенням кількості дітей дошкільного віку проблема загостриться ще більше, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Під час засідання регіональної ради гуманітарного розвитку головним питанням було стан та перспективи розвитку дошкільної освіти в області.
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк розповів, що у другій половині 90-х років діючу мережу дошкілля області було скорочено майже на 40%. Проведений комплекс заходів дозволив збільшити охоплення дітей дошкільною освітою на 17%, зокрема у сільській місцевості – вдвічі. Але за 20 років не вдалося досягти показників 1991 року.
При цьому, за його словами, на фоні загальнодержавному Волинь виглядає непогано. У дошкільних навчальних закладах здобувають освіту 30,2 тисячі дітей що становить 46,1% від загальної кількості дітей цієї вікової категорії, тоді як по Україні це 33,0%. Значно вищим є показник охоплення дошкільнят різними формами здобуття дошкільної освіти, тобто навчально-розвивальні групи при загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах. Він становить 79,5%. На сьогодні це третій показник по Україні. Місто Київ та Донецька область випереджують Волинь на 0,5%.
Однак, на сьогодні резерв вільних приміщень з попередньодіючої мережі майже вичерпано.
Курилюк повідомив, що розроблено та затверджено проект Регіональної програми розвитку дошкільної освіти Волинської області на 2010-2014 роки.
У програмі передбачено відновлення та відкриття 67 ДНЗ, в тому числі 28 новобудов, розгорнути діяльність 78 додаткових груп на базі діючих ДНЗ та навчально-виховних комплексів, удосконалити мережу спеціальних груп для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема в районних центрах, для забезпечення рівного доступу до якісної освіти.
Окрім того, схвалено концепцію Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року. Проект Регіональної цільової програми розвитку дошкільної освіти Волинської області буде доопрацьований згідно з завданнями визначених Державною програмою і представлена на затвердження у встановленому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus