USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аграрна Волинь конкуруватиме з індустріальним Сходом

26 Лютого 2010 11:47
Щоб підвищити рівень конкурентоспроможності, потрібно враховувати потреби ринку, а не ресурси регіону.
Про це говорили учасники семінару «Розробка і реалізація стратегії конкурентоспроможності регіону і прискорення економічного розвитку». Територія є конкурентоспроможною тоді, коли рівень життя населення достатньо високий.
«Сьогодні в програмах соціально-економічного розвитку критерій якості життя не є пріоритетним. Крім того, в більшості країнах світу панує проектний підхід. Кращі торгові марки побудовані були не на бізнес-планах, а на проектах розвитку», - розповів директор центру інвестиційно-інноваційних програм Нацагентства України з іноземних інвестицій і розвитку Валентин Підвисоцький.
Першим пріоритетом завданням повинне бути створення конкурентоспроможності фахівців. Наступний етап – проект. Згодом можна говорити про створення якісного продукту, який буде конкурувати з іншими. Тільки потому можна говорити про конкурентоспроможність регіонів та країни в цілому.
«Саме регіони забезпечують якість життя. У нас поки що все навпаки: Центр має ресурси, а на місцях забезпечення не вистачає. Тому починати потрібно з малого – із села. Згодом вже можна говорити про райони, міста, області», - переконує Підвисоцький.
Одним із важливих елементів успіху є рейтинг регіону. Чим вищий рейтинг, то більше шансів отримати зовнішні ресурси, залучити інвестиції. За словами Підвисоцького, першим етапом такої роботи повинне стати визначення конкурентних переваг регіону. Саме на цьому повинні базуватися проекти розвитку та здійснюватися їх реалізація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus