USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

АТП у Володимирі-Волинському скасувало пільгові перевезення

15 Квітня 2016 08:47
У володимирських перевізників терпець таки увірвався! 13 квітня у маршрутному таксі, яке належить АТП-10707, що здійснює пасажирські перевезення за напрямком «Володимир-Волинський -Устилуг», водій повідомив, що із 14 квітня повністю скасовується пільгове перевезення за цим маршрутом, - інформує ВолодимирМедіа.

Це - не витівка його, як водія, а розпорядження адміністрації АТП. На запитання, як бути із нульовими квитками, шофер сказав: людина має право брати квиток в касі автостанції, проте, заходячи в автобус, зобов’язана буде доплатити різницю вартості проїзду. У протилежному випадку, або в разі невдоволення таким методом розрахунку за проїзд пільгової категорії пасажирів, автобус просто знімуть з маршруту. Маршрутка лише тоді вийде у рейс, коли пільговики будуть сплачувати повну вартість проїзного документа.

Наступного ранку, вже інший водій цього маршруту, вкотре нагадав усім пасажирам нові правила перевезення, наголосивши, що якщо комусь не подобаються подібні

правила, можу скаржитися до керівництва АТП. А то навіть і у вищі інстанції. Більшість пасажирів це сприйняла як належне, а дехто навіть схвально, бо в часи пік пільговиків іноді стільки набивається в автобус, що ніде й голці впасти. Ось тільки пенсіонери жваво розпочали полеміку. Звісно, скільки людей, стільки й думок.

Якщо адміністрація перевізника, в цьому випадку пасажирське АТП-10707, вдалася до таких радикальних кроків, які не в’яжуться із нормами законів про пільги відповідним категоріям населення, значить держава геть забула про свої обіцянки та навіть про виконання тих документів, які нещодавно оприлюднили. Або може народні обранці десь не доопрацювали. Як би там не було, все впирається у ту мало не двомільярдну субвенцію по пільгових перевезеннях, яка мала б вже давно бути розподілена на місцях. Так обіцяв ще тодішній прем’єр.

Питаннями соціальних виплат та субвенцій займається управління соціального захисту населення Володимир-Волинської РДА, тому за коментарем ми звернулися саме туди.

Як зазначила начальник цієї соціальної установи Наталія Голюк, з державного бюджету на покриття витрат перевізникам за пільгове перевезення не поступило ні копійки. Проте, як наголосила Наталія Орестівна, усі компенсації та субвенції ще від нового року були передані на місця, тобто місцевим громадам. І це вже їхня прерогатива – виділяти кошти чи ні.

Хоча Устилузька та Зимнівська територіальні об’єднані громади якусь дещицю відкраяли від потреб громади і десь приблизно по 30 тисяч гривень вирішили таки скерувати на покриття витрат перевізникам. У межах 50 тисяч гривень виділив район. Ось тільки постала ще одна проблема – немає порядку їх використання. Колись все це продумував Кабмін, який під постанови розробляв порядок її запровадження. Нині ж Уряд, як мовлять, умив руки та усе віддав на місця. Віддати то віддав, а тільки пояснити процедуру розробки порядку та програми забув.

Для того, щоб ці кошти використали згідно з чинним законодавством, як наголосила Наталія Орестівна, потрібно кожній територіальній громаді самостійно розробляти та приймати відповідну програму, або ж на сесіях розробляти та затверджувати порядок їх використання. У протилежному випадку ці кошти просто залишаться на папері. Як то кажуть, уміли зготувати та не уміли подати.

Так що пільговикам доведеться звикати до нових правил перевезення. Бо всі ці процедури точно можуть затягнутися у часі. Як і те, що кошти з державного бюджету, навіть після перегляду дохідної частини, вряд чи надійдуть на місця. І перевізника можна зрозуміти, бо як держава з ним обійшлася, так і він намагається вижити у ці складні часи.

Ось тільки заручниками ситуації, чомусь, вкотре стали соціально незахищені верстви населення.

Людмила Гнатюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вадим Показати IP 15 Квітня 2016 10:08
При чому тут пільговики. Перевізник повинен вимагати кошти у органів влади. За це треба позбавляти ліцензії на перевезення.
До мудрого Вадима Показати IP 16 Квітня 2016 11:25
Ти краще вимагай комунізму! Це швидше і в тебе вийде.
Геннадій Показати IP 17 Квітня 2016 09:11
Цим повинна зайнятись прокуратура . Притягувати до відповідальності і лишати ліцензій.
До гени Показати IP 17 Квітня 2016 19:20
Прокуратура нехай тобою краще займеться. Хочеш комунізму тоді працюй безоплатно. А якщо ні тоді тебе розстріляти. Законик х**ов.
фчф Показати IP 25 Квітня 2016 10:16
Джерела ресурсів, що доступні об'єднаним територіальним громадам: https://www.youtube.com/watch?v=J5SnSYErPiI

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus