USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Бачу в очах повагу до нас», - волинський боєць на Дніпропетровському вокзалі

17 Серпня 2015 22:00
Місце відпочинку для бійців облаштували на Дніпропетровському вокзалі. Пункт відпочинку відкрили у звичайній залі очікування на вокзалі. Термін перебування тут не обмежений. Чай, кава, солодощі, а також бібліотека, Інтернет та можливість поспати в безпеці.

Усе це - коштом небайдужих містян. Місце відпочинку облаштував Фонд оборони країни. Тут уже приймають щонайменше півтори сотні військових щодня. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Найбільше військових розчулюють навіть не безкоштовні ласощі, а повага до них, - зізнається волинянин Юрій Сидорчук, навідник 93-ої бригади.

Сюди його запросили просто з платформи. Із зони юоїв він їде у відпустку додому, на Волинь. Свого потяга має чекати 3 години.

«Бачу в очах повагу до нас. Що ми там – недарма. Ще поп’ємо кави, відпочинемо – і додому, до свої коханих жінок», - каже Юрій.

Окрім кави та води для бійців навіть готують невеличкі «тормозки» в дорогу. Безоплатно тут працюють більш сотні волонтерів віком від 14 до 85 років. Про те, як допомагають біцям навіть старенькі люди – молитвою, теплим словом, чимось смачненьким - далі у сюжеті.



Глава правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан заявив про те, що неофіційно зал функціонує більше 2 місяців.

«Щодня ми приймаємо в наших стінах близько 300 бійців, які слідують або з, або в зону проведення АТО. У нашому залі їх чекають чай, кава, вода, печиво, цукерки, книги, зарядні пристрої, настільні ігри, Wi-Fi і багато інших речей, придбані на кошти, зібрані волонтерами від небайдужих дніпропетровців.

Натомість бійці залишають нам на пам'ять осколки хв, привезені прямо з передової, частинки своєї форми (головні убори), а також власні шеврони. Я вважаю, що незабаром наша колекція стане найбільшою в Україні. Примітно, що після закінчення війни ми передамо все зібране за цей час в музей », - підкреслив він.

Виконувач обов'язків заступника начальника Дніпропетровського вокзалу Наталія Ковчинська зазначила, що основним завданням працівників вокзалу є надання якісного обслуговування пасажирів.

«Особливу увагу ми намагаємося приділяти військовослужбовцям. Саме тому ми почали співпрацю з волонтерами «Фонду оборони країни» і надали в їхнє розпорядження місце в основному залі очікування вокзалу та деякі меблі », - сказала вона.

Координатор волонтерського поста Наталія Шиішенда заявила, що особливий зал очікування для бійців АТО в Дніпропетровську - це третій подібний проект по Україні.

«Раніше були відкриті такі пости в Харкові та Миколаєві. Я вважаю, що в нашій країні занадто мало подібних місць, їх кількість обов'язково потрібно збільшувати. Я можу з упевненістю сказати, що першою чергою бійці потребують психологічної адаптації та звичайної людської турботи.

З бійцями працюють безліч волонтерів віком від 14 років і до глибокої старості. Ми запрошуємо всіх, хто готовий віддати шматочок своєї душі хлопцям, які нас захищають, приєднатися до наших рядах. Зв'язатися з нами можна на нашій сторінці у Facebook », - додала вона.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus