USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Батьківщина», ймовірно, таки створить більшість у Волиньраді, - експерти

8 Листопада 2010 11:34
«Золоту акцію» у формуванні більшості нового складу Волинської обласної ради будуть мати 3 політичні сили - «Єдиний Центр», «Фронт Змін» та «Собор».

Про це йдеться у традиційному аналітичному підсумку політичних подій тижня, підготовленому експертами Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Експерти Центру визначили три варіанти більшості в обласній раді:

1) Більшість на основі Партії регіонів під реалізацію політики голови облдержадміністрації Бориса Клімчкука (22 ПР + 7 НП + 5 інші (СЖУ, КПУ, СУ, АПУ, СелПУ). Всього 34 депутати. Для повної більшості не вистачає семи депутатів.

2). Більшість на основі ВО «Батьківщина» (26 «Батьківщина» + 6 «Свобода» + 4 НУ + 1 ЗаУ). Всього 37 депутатів. Для повної більшості не вистачає чотирьох депутатів.

3) Ситуаційна більшість під умовною назвою «За розвиток Волині!» на основі практично всіх політичних сил, за виключенням «Свободи», «Нашої України» та «За Україну!».

Експерти Центру припускають, що найбільш ймовірним варіантом створення більшості є 2-й варіант – більшість на основі «Батьківщини» - з можливим приєднанням до цього переліку «Єдиного Центру».

Підставою для такого припущення, є наближення парламентських виборів, які також можуть пройти за змішаною системою вже в березні наступного року, - кажуть експерти.

Ряд нинішніх депутатів обласної ради - Анатолій Грицюк, Анатолій Вітів, Борис Загрева без сумніву будуть боротись за мандати народних депутатів, а це значно простіше буде робити з опозиційних позицій.

Також не можна відкидати варіанту створення більшості підконтрольної голові ОДА Борису Клімчуку (перший варіант). Попри нестачу семи депутатів для створення такої більшості, їх Клімчуку не складно буде знайти знову ж таки за рахунок «Єдиного Центру», «Фронту Змін» та «Собору».

Окрім того можна припустити, що ряд новообраних депутатів можуть відійти від партійної лінії та на індивідуальній основі перейти на сторону Клімчука, особливо це може стосуватись депутатів, які представляють медицину та бізнес, - припускають у ЦПАВК.

Такому сценарію розвитку подій сприяє недієвість норми закону про «імперативний мандат», яка була фактично вилучена з законодавства при поверненні до редакції Конституції 1996 року.

Довідково:

Загальна кількість мандатів у Волинській обласній раді по партіях становить: ВО «Батьківщина» - 26; Партії регіонів - 22; Народна партія - 7; ВО «Свобода» - 6; «Єдиний Центр» - 4; «Наша Україна» - 4; «Фронт Змін» - 3; УРП «Собор» - 2.
По одному мандату отримали партія «Солідарність жінок України», Комуністична партія України, «Сильна Україна», Аграрна партія України, Селянська партія України, партія «За Україну!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
аналітик Показати IP 8 Листопада 2010 12:13
Кажуть вчора Льовочкін свободі бабла підкинув,щоб закрутить мильну оперу обедннання з БЮТОМ так щоб крім піару нічого не вийшло,так що патріоти сидіть спокійнопока поки локшина з вух не попадоє що великі націоналісти навішали
))) до аналітик Показати IP 8 Листопада 2010 17:13
з БЮТом, мабуть, реально - навіть без ПР-ішнього бабла - побрєзгують об"єднуватись навіть свободяни ;-) "слєпой сказал - Посмотрім"
Коба Показати IP 8 Листопада 2010 17:30
Пиши зрозуміло - не по-ідіотськи. Подивись, що ти написав, козел!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus