USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Більшість волинських підлітків пробують секс ще у школі, – медик

16 Грудня 2010 18:23
Цьогоріч на Волині стали менше хворіти на недуги, що передаються статевим шляхом, однак такі хвороби все частіше фіксують у школярів.
Про це в ході засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської ОДА 16 грудня розповіла головний позаштатний спеціаліст із дерматовенерології Леся Карпюк.
За її словами, нині в області дещо покращилась ситуація зі станом захворюваності на інфекції, що передаються статевим шляхом. Цьогоріч спостерігається зниження реєстрації таких хвороб – 128 осіб на 100 тисяч населення.
На думку медика, велику роль тут зіграла добре налагоджена диспансерна форма роботи та санітарно-просвітницькі заходи.
«У 1987 році на Волині було зареєстровано всього лиш 11 випадків сифілісу. Пік захворювання сифілісу як на Волині, так і в цілому по Україні припав на 1997 рік, тоді в області зареєстрували 1028 випадків захворювання на сифіліс», – зазначила вона.
Карпюк також наголосила, що нині на Волині статеві хвороби діагностують неякісно, а в окремих районах області майже не проводять таких досліджень. До того ж, медустановам бракує відповідних тестових систем.
Так, у трьох районах області – Локачинському, Іваничівському та Шацькому – протягом року взагалі не зареєстрували випадків захворювання на сифіліс. Карпюк впевнена, що хворих у цих районах не менше, ніж у інших, а відсутність зафіксованих випадків свідчить про безвідповідальність місцевих медиків.
Разом з тим Карпюк розповіла, що дві третини хворих на сифіліс мають приховану форму недуги, яку зазвичай виявляють під час діагностики інших хвороб.
Фіксують випадки захворювання на сифіліс й у школярів. На думку медика-чиновниці, це пов’язано з раннім початком статевого життя молоді.
«У більшості підлітків сексуальний дебют трапляється ще в школі. Хоча такої статистики ми не маємо», – висловилась вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Толя Показати IP 16 Грудня 2010 18:31
Я сам спробував ще у школі. Трахнув піонервожату у 10 класі. Затягнула мене в себе дома в ліжко. Нормально було. До шлюбу я перетрахав десятків зо пять дівчат, набрався досвіду. Все треба починати рано. Хто рано встає, тому Бог дає.
Казанова до Толя Показати IP 17 Грудня 2010 12:01
"До шлюбу я перетрахав десятків зо пять дівчат, набрався досвіду"- фігасє трахар, аж п"ять!!!))) Краще б не писав
а що їм ще робити? Показати IP 16 Грудня 2010 18:46
А що їм ще робити? надивляться такого кіно, реклами, попси....А подітися НІКУДИ! пИВО, ЦИГАРКИ І СЕКС - ОСЬ ЩО ЗАЛИШАЄТЬСЯ. оСОБЛИВО ТИМ ДІТКАМ, В ЯКИХ БАТЬКИ АБО МАЛО ЗАРОБЛЯЮТЬ, АБО, ВЗАГАЛІ, НЕ ПРАЦЮЮТЬ!Кожні заняття: чи то спортом, чи то культурно-просвітницькі, ба, навіть, умілі ручки - ДОРОГІ!СУМИ ТО ОГОГО!!!!
дідо Показати IP 17 Грудня 2010 04:40
а потім від тріперу лікуються.... Толя ,перевір свою жінку на СНІД...
Свєточка-конхвєточка Показати IP 17 Грудня 2010 08:54
Перепрошую за надмурну цікавість, але... Толю, а щов Бог дав, а?
Тобто надмірну. опечаточка.
Tarantino до Свєточка-конхвєточка Показати IP 17 Грудня 2010 10:03
Ну як що - зговорчіву піонервожату )))
:) Показати IP 17 Грудня 2010 09:00
Мо,розмір???
Я Показати IP 17 Грудня 2010 11:26
дружину целочку, напевно
крот Показати IP 17 Грудня 2010 11:31
Цікава думка, А що їм ще робити! Між іншим, знаю купу прикладів, де дітки з дуже забезпечених сімей рано починають статєве життя. Крім того, часто-густо кількість грошей провокує тих же дітей споживати наркотики. А ви якось відірвано про бідних. Статистика показує, що і як.
Толя Показати IP 17 Грудня 2010 15:06
Так як в пору моєї юності про СНІД ніхто ще нічого не чув, то у мене все нормально. То краще, дідо, рекомендую тобі перевірити себе і свою дружину, якщо ти її маєш і ти ще молодий. А мені 48. Дві вищі освіти (ще радянські, бо зараз дипломи купують, не виходячи з метро). Я навіть ще не в розквіті сил. Розквіт ще наступить. Щодо запитань допитливої Конхветочки, то все в мене нормально. Чарівна дружина, які я жодного разу не зрадив, розумні діти і онуки. Високооплачаувана інтелектуальна робота. Чого й вам усім бажаю. Щодо цнотливості жінки, то, повірте, вона на алтар сімейного життя нічого цим не приносить. Можна вийти заміж, як ви кажете, целкою, а потім піти по руках і гуляти, як сучці. Або напаки: чоловік зібє оскомину і буде гуляти, як кобель. А можна нагулятись дівчиною досхочу, а потім бути вірною своєму вибраному і шептати йому в ліжку на вушко про свою відданість, а вранці, позіхаючи, пригадувати бурхливу молодість... Все залежить від людини. Я знаю одних і других. "Все в твоих руках", - співається в пісні. І (послухайте мене старого-дурного), воно справді так. Усе в ваших руках. Я на таку тему читав лекцію чтудентам Київскького нац. ун-тету ім. Т. Шевченка. Всім сподобалось.
makar Показати IP 17 Грудня 2010 20:57
...до дупи.вся ця хрєнотєнь...життя є життя.те,що вважалося обурливим ще 20 років тому-тепер норма.люди,не беріть дурного в голову і важкого в руки!життя-одне.проживітьт його так,щоб потім не було "абідна і больна за бєсцельно прожитиє годи...". пробують в школі,значить так треба.аби війни не було...
Вітя Показати IP 3 Січня 2016 21:27
Мені 29 а я мав десь.80 жінок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus