USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бюджет Волині планують затвердити вже в січні

12 Січня 2015 10:04
Позачергову бюджетну сесію планують скликати орієнтовно 23 січня.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 12 січня. Зі слів очільника облдержадміністрації Володимира Гунчика, депутати розглянуть зведений бюджет, а ось розподілом бюджету розвитку займуться наступного місяця.

Нагадаємо, напередодні Нового Року народні депутати прийнялидержавний бюджет на 2015 рік. В цьому документі частина повноважень вже передані на місцеві ради, зокрема йдеться про те, що ставки за деякими податками визначатимуться на місцевому рівні. І від цього залежатимуть місцеві бюджети.

Відтак, по тому, як депутати облради розглянуть зведений бюджет, у Волиньраді чекатимуть прийняття місцевих бюджетів. І вже по тому перейдуть до розподілу бюджету розвитку. Це планують зробити, аби побачити можливості місцевих бюджетів, і переклавши на них частину видатків, зменшити тягар на обласний бюджет, зосередивши його на головних об’єктах.

Нагадаємо, держбюджет 2015 року також переглядатиметься в лютому. Саме за такої умови він і приймався наприкінці 2014 року у Верховній Раді. Відтак, у облраді до лютого чекатимуть рішення Верховної Ради та Кабміну, а також місцевих рад. І вже на лютий пропонують скликати другу бюджетну сесію.

Як повідомив голова облради Валентин Вітер, позачергова сесія облради буде скликана орієнтовно 23 січня. А нині тут вже готуються до засідання профільних комісій. Крім того, не виключено, що на цій же сесії будуть розглянуті ключові програми, які мають бути включені до бюджету Волині.

Нагадаємо, минулого року на Волині оптимізували прийняті програми: кількість програм скоротили, згорнувши ті, які були просто декларативними і по кілька років не фінансувалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
факт Показати IP 12 Січня 2015 13:08
Опубліковано закон про держбюджет-2015, та не зовсім той, за який голосували парламентарі/ Як зазначають представники парламенту, держбюджет, опублікований на сайті, відрізняється від того, за який голосували депутати. На сайті парламенту опубліковані доповнення і таблиці доходів і витрат. Нагадаємо, газета "Голос України" опублікувала документ 1 січня, однак таблиць і доповнень там не було, хоча це найголовніша частина документа. Депутати голосували за бюджет 29 грудня пізно вночі, і тоді тексту на руках у народних обранців не було. Опублікований текст бюджету, опублікований текст податкових законів не відповідають тому, що було проголосовано в залі. От так от малята...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus