USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Богдан» до нового року продасть тролейбусів на 140 мільйонів. ФОТО

24 Вересня 2010 17:37
ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» до 31 грудня цього року планує виготовити та поставити 61 тролейбус до Криму.
Про це під час урочистостей з нагоди Дня машинобудівеника та 55 річниці створення заводу повідомив директор Дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Володимир Гунчик.

За словами Гунчика 2010 рік став одним з найтяжчих в історії підприємства. Адже якщо в 2009 вдавалося ще працювати, використовуючи замовлення 2008 року, то на початку нинішнього року до травня підприємству не подали жодного замовлення.

Директор підприємства пов’язує таку ситуацію зі зміною влади і запізнілим прийняттям бюджету. Адже мінімальні замовлення першого півріччя 2010 року були саме з бюджетної сфери.

На час кризи багато працівників розрахувалися з заводу, проте вже 25 з них вдалося повернути. І нині на підприємстві працює близько тисячі робітників.
У другій половині 2010 року підприємство почало залучати до співпраці чеських партнерів і нині орієнтується на замовлення з балтійських країн, де 80% тролейбусів є зношеними. За словами Гунчика «Богдан» має в цьому напрямі серйозні шанси, адже налагодив виробництво усього ряду тролейбусів по 10,12,15 та 18 метрів. Гунчик хвалиться, що навіть у Львові, де машинобудівельна галузь була потужнішою, більшість автобусів луцького виробництва.

Нещодавно компанія виграла тендер на виготовлення 61 тролейбуса для Криму. Сума замовлення – 140 мільйонів гривень. Однак, за словами Гунчика заводу «старають максимально заблокувати» участь в підготовці до Євро-2012.
Привітати працівників заводу прийшов голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк. Він вручив подяки та пам’ятні подарунки працівникам заводу.
Голова облради зазначив, що машинобудівельна галузь займає друге місце в надходженні податків до місцевого бюджету та дає 30% виробництва валового продукту в країні. Тому розвиток та стабільна діяльність таких підприємств, як ДП «Автоскладальний завод №1», СКФ-Україна, ВАТ «Волиньелектротермометрія», Луцький ремонтний завод «Мотор» та іншим операторів машинобудівельного ринку є пріоритетним завданням для влади.
А луцький міський голова Богдан Шиба у вітальному слові повідомив, що в наступну чотирирічку міська влада планує повністю оновити парк тролейбусів міста. Закуповувати машини будуть лише на ДП «Автоскладальний завод №1».












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus