USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Болото Грицюка не зупиняє - Він працює. ФОТОРЕПОРТАЖ

1 Квітня 2010 16:44
Перед прийняттям обласного бюджету 30 березня, голова Волинської облради Анатолій Грицюк поїхав у райони – аби на власні очі побачити соціальні об’єкти, які найбільш потребують коштів.

Першим у маршруті голови ― селище Колки. Прямо в приміщенні сільради припаркований популярний на селі екологічно чистий вид транспорту – двоколісні велосипеди.



Перекинувшись двома словами з сільським головою Олександром Палінкевичем, Грицюк їде до першого об’єкту - НВК «Колківська загальноосвітня школа-ліцей 1-3 ступеня».


Дирекція школи каже, що на території навчального закладу ще багато поточної роботи. Наприклад, нині йде підготовка до Великодня, на черзі знесення старого приміщення школи, яке вже не може експлуатуватися.



По сусідству зі школою розміщене Колківське професійне училище. Одні з найпопулярніших професій – кухарі та оператори комп’ютерного набору. Столярами колківчани останнім часом ставати не хочуть – зізнаються викладачі.



У студентів тут кухня для практичних занять, декілька спортивний залів. На поличках місцевої бібліотеки для студентів новітні книжки з ведення бізнесу. Наприклад, книга 2009 року відомого британського міліонера. В магазинах вона коштує близько 150 гривень.



Наступним в маршруті Анатолія Грицюка школа 1-3 ступеня в селищі Красноволя Маневицького району. В будівлю-довгобуд вклали близько 9 бюджетних мільйонів гривень. Для того, аби завершити будівлю, потрібно ще більше мільйона.



Нині поточні роботи в приміщені ще тривають. Але луцькі гості зізнаються, що таке сучасне приміщення треба ще пошукати в обласному центрі. Грицюк захоплюється актовим залом. Викладачі зізнаються, що умебльовували приміщення умільці з Маневицької тюрми.



Директор школи Ярослав Миронюк хизується перед головою облради подарунком своїх випускників, які презентували йому сувенір в минулому році на честь 10-річчя випуску.



По сусідству зі школою інший, не такий респектабельний навчальний заклад: садочок «Сонечко» не опалюється і приймає дітей лише влітку. А за новим проектом в частині «Сонечка» працюватиме сільрада, а в іншій сонячній стороні залишать дошкільний заклад. На ремонт за попередніми підрахунками треба приблизно півмільйона.




Добратися до наступного пункту – Майдан-Липненської сільської школи виявилося важко. Одна з маштн "кортежу" - авто голови Маневицької районної ради Андрія Сопронюка, яка їхала перед "Крайслером" Грицюка, застряла у багнюці.



Грицюк обійшов болото пішки. А «потерпілу» витягнув «Крайслер». До речі, кінні поводи селян проїжджали по дорозі без проблем. Як, зрештою, і «Крайслер»...




На місці теплиць, які на фото знизу планують збудувати школу 1-2 ступенів для 100 дітей сіл Осова та Майдан-Липненській. Будівництво обійдеться десь в вісім мільйонів гривень. Нині діти ходять до школи, яка знаходиться в сусідньому селі Осова, що ...в сусідній Рівненській області.

Фінальний пункт поїздки Грицюка - селище Маневичі. Тут в одному приміщенні тісняться дитячий садочок «Сонечко» №4 та Районний центр творчості дітей та юнацтва. Поки діти спали та «тихій годині», Грицюк роздивлявся їх класи.



Директор районного центру творчості дітей та юнацтва Валентина Ковальчук каже, що центр має багато гуртів і вже не вміщується разом з садком.



Тому гуртки планують перенести в кінотеатр «Жовтень», який зараз здають в оренду місцевим підприємцям.




Головний лікар Маневицької центральної районної лікарні Андрій Гетманчук показує службові житлові приміщення, які нещодавно перепрофілювали з приміщень нежитлового призначення.



У помешканнях біля самої лікарні проживає восьмеро медиків. Застати їх в помешканнях головлікарю не вдалося. Каже, зараз усі готуються до Пасхи. «От бачте і туфлі хтось сушить», - каже Гетманчук.



На останок Анатолій Грицюк сказав, що «інтуїтивно відчуває» - обласний бюджет розглядатимуть на сесії облради 27 квітня. З огляду на наявний фінансовий ресурс, облрада надасть фінансування 2-3 об’єктам в рамках програми соціально-економічного розвитку Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 1 Квітня 2010 19:50
Грицюка чекає те, що його бабу з косою. Політична смерть.
сергій Показати IP 2 Квітня 2010 08:57
згадав про Маневичі, як під ним крісло захиталось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus