USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Браконьєр ледь не застрелив лісівників

3 Грудня 2009 15:25
У розпал сезону полювання на хутрового звіра мисливець-невдаха із Рівненщини ризикнув шукати дичину на Волині. За трофеєм чоловік забрів у заповідні ліси, де його впіймали єгері.
Житель рівненського міста Кузнецовська Василь на легковику заїхав у заповідне урочище «Цуманська пуща». Сутеніло. чоловік умовкнув ліхтарі та заходився чукати звіра. Коли із націленою рушницею пройшов три лісових квартали, його помітила лісова охорона Цуманського лісгоспу. Головний лісничий Олександр Косянчук, інженер охорони Юрій Новосад та лісничий Сергій Панасюк наказали браконьєру зупинитися й віддати зброю. У відповідь порушник направляв зброю на працівників лісової охорони.
«Він почав кричати, погрожував вистрелити. Після розмови з браконьєром лісівникам вдалося переконати пенсіонера скласти зброю. Дивує, що чоловік уже пенсійного віку, має великий мисливський стаж, а повівся так нерозумно», – каже начальник мисливського відділу обласного лісоуправління Руслан Люшук.
За незаконне полювання у заповідних лісах та замах на життя охоронців проти браконьєра можуть порушити кримінальну справу.
Довідково:
Із початку року на Волині виявлено близько чотирьохсот порушень правил полювання, складено 380 протоколів. Із них понад двохсот затримань – на рахунку працівників державної лісової охорони. 88 порушників упіймали лісгоспівці. 104 протоколи склали працівники мисливських і лісомисливських господарств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 20:06
який тоді з того пенсіонера мисливець, якщо так нерозумно повівся і стаж не допоміг!
Таня Показати IP 6 Грудня 2009 18:28
Якого ж то він звіра у наших заповідних лісах шукав, що аж з Рівненщини приїхав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus