USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Браконьєри «сплутали» зайця з козулею. Єгері протерли їм очі

10 Грудня 2009 10:47
Лісова охорона Ратнівського лісгоспу впіймали трьох браконьєрів, які намагалися втекти від лісівників на іномарці з убитим звіром у багажнику. Замість полювання на зайців та лисиць чоловіки «ненароком» застрелили козулю.
 
Єгері надибали браконьєрів біля лісового масиву Гірниківського лісництва. Спочатку помітили два автомобіля, затим почули постріли. Залишивши одного охоронця стежити за машинами, лісівники побігли ловити порушників.
 
Тим часом до припаркованої на узліссі машини підійшов чоловік, сів за кермо і рвонув до лісу. Охоронець побіг за легковиком. Побачив, як невідомий зупинив авто, завантажив у багажник убиту козулю та поїхав на узлісся.
 
Коли браконьєри знову зібралися на узліссі біля автомобілів, лісові охоронці вийшли із засідки. Наказали мисливцям показати документи на зброю і відстрільні картки.
«Троє із компанії мали дозволи на зброю, а також відстрілочні картки для полювання на хутрового звіра. Але не на козулю. Наші працівники попросили відкрити багажники автомобілів. Один вони відкрили. Там нічого не було. А от легковик, де була схована вбита козуля, раптом рвонув з місця і почав утікати від охорони», - розповіли в прес-службі обласного управління лісогосподарства.
 
Розпочалося переслідування. Коли водій-утікач побачив, що єгері наздоганяють, то зупинив авто, відчинив багажник і викинув тушу звіра. Покинув машину і втік у ліс.
 
«Як з’ясувалося, то був загонич. Згодом він повернувся до своєї машини. Зробив вигляд, ніби нічого не знає, мовляв, гуляв лісом. Але в багажнику кров та шерсть козулі – відпиратися даремно», - каже прес-секретар лісоуправління Сергій Цюриць.
 
Затримані живуть у селах Річиця та Мельники-Річицькі. Складено протоколи про порушення полювання. У них вилучено зброю та застрелену козулю. Справу про браконьєрство передано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 10 Грудня 2009 12:24
Таким горе-мисливцям треба не тільки очі добре протирати, а ще й мізки на додачу. Добре, що хоч вони єгерів не "переплутали" з якимись тваринами. Адже таких випадків є достатньо.
Юка Показати IP 10 Грудня 2009 14:38
а чого ж водій-утікач не зробив вигляд психічно-хворого чи не сказав, що це в нього помутніння розуму раптове сталося.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 14:09
Не хай більше морковку хрумають, раз не добачають. А на машинах оказується мають право іздити і зір не мішає. в голові просто нічого в них не має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus