USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Чим ближче до Світязя, тим дорожче: як заробляють місцеві мешканці

3 Липня 2016 22:24
Пляжний сезон на Світязі в розпалі. Один за одним автомобілі прямують трасою Ковель-Шацьк у рекреаційні зони. Цим користуються жителі придорожніх сіл. Для них це хороший шанс заробити на продажі чорниці та лисичок, - пише КОРДОН.

Дітлахи та, й навіть, люди поважного віку в поліських селах не мають коли влітку байдикувати. Із червня і до самісінького першого вересня — цілими сім’ями в лісі. Спочатку чорничний сезон, там починаються лисички, далі йдуть лохина, ожина, брусниця, і восени, врешті–решт, журавлина.

Вже нині, чи не в кожному населеному пункті, сельчани виходять на шосе, аби продати ягоди та гриби, які назбирали за день. Цікаво, що чим ближче до Світязя географічно знаходиться поселення, тим дорожчим стає товар. Зокрема, у Шацькому районі один літр лисичок коштує 55 гривень, а в Згоранах та Куснищах Любомльського району їх можна придбати за 45 гривень.

Один літр чорниці в середньому – 20 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus